Maaşlarından kesinti yapılan DEÜ Hastanesi sağlık emekçileri yine eylemde

Ek ödemelerinde yüzde 20 kesinti yapılan Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi sağlık emekçileri, başhekimliğin görüşme talebini reddetmesinin ardından hastane bahçesinde yeniden toplandı. Sağlık emekçileri için hastaneye polis getirildi.

Haber Merkezi

"Emekçinin emeğinden tasarruf olmaz" diyen Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi sağlık emekçilerinin ek ödemelerinde yapılan kesintiler nedeniyle hakkını aramaya devam ediyor.

Yapılan yüzde 20 kesintinin ardından üniversite hastanesinin bahçesinde ortak açıklama yapan sağlık emekçileri başhekimle görüşmek istedi. Dün sendika, tabip odası ve asistan temsilcisinin görüşme talebinin başhekimlik tarafından reddedilmesiyle bugün tekrar bir araya gelen sağlık emekçilerinin bu kez hastane önünde eylem yapılmasına izin verilmedi.

Toplanan ve yürümesine izin verilmeyen sağlık emekçileri için başhekim tarafından iki minibüs polis getirildi. Hastane güvenliğinden sağlık emekçilerinin önüne barikat kuran başhekimlikten bir açıklama yapılmadı.

Sağlık emekçileri başhekimlik binasına girdi, slogan attı: Taleplerimize yanıt verilsin

soL'un hastanede çalışan sağlık emekçilerinden aldığı bilgiye, kendilerine bilgi verilmemesi üzerine çalışanlar başhekimlik binasına girdi. Binada slogan atan ve başhekimle görüşmek istediğini söyleyen sağlık çalışanları, hastane müdürünün provoke eden konuşmalarına da maruz kaldı. Müdür çalışanları polisle tehdit etti.

Bina önüne çevik kuvvet gelirken, bahşekim yine de sağlık çalışanlarıyla görüşmedi.

DEÜ sağlık emekçileri talepleri karşılanana kadar eylemlerini devam ettirmekte kararlı olduklarını söyledi.