Limak’ın Kuveyt Havalimanı şantiyesinde çalışan inşaat işçileri iş bırakma eylemi yapıyor

Limak’ın yapımını üstlendiği Kuveyt Havalimanı şantiyesinde çalışan yüzlerce inşaat işçisi iş bıraktı. Koronavirüs salgınından dolayı tedirgin olduklarını söyleyen ve şirket yetkilileri ile görüşen iki temsilci işçi, görüşmede 2 gün içinde paraların tamamının ödeneceği sözü verildiğini duyurdu.

Patronların Ensesindeyiz

Limak’ın yapımını üstlendiği Kuveyt Havalimanı şantiyesinde çalışan yüzlerce inşaat işçisi alacaklarının tamamının ödenmesi ve memleketlerine dönmek için iş bıraktı.

Patronların Ensesindeyiz Ağı'na konuşan işçiler yaklaşık üç haftadır şirket yetkililerine koronavirüs salgınından dolayı tedirgin olduklarını ve şantiyede önlemler alınması gerektiğini söylediklerini aktardı. Son birkaç gündür işçi çıkarılması ve ücretsiz izinle yüzlerce işçinin Türkiye’ye gönderilmesi üzerine işçiler yetkililerden haklarını istediklerini belirtti.

Dün yetkililerden alacaklarını isteyen işçilerden birine fiziki şiddet uygulanmış, işçiler bunun üzerine şantiyede eylem yapmıştı.

İşçiler, “Sabah şirket binası önüne haklarımızı istemek için geldik, işe çıkmadık. Kaç haftadır salgından dolayı Limak’tan tedirgin olduğumuzu, şantiyede önlemler alınması gerektiğini söylemiştik. Birkaç gün önce işçileri haklarını vermeden memleketlerine gönderdiler. Bizler bütün haklarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz” dedi.

İşçiler işverenin haklarını vermediğini, tam tersine "çalışın" dediğini ve “Çalışmazsanız sizi karantinaya aldırırız, sizin hiçbir hakkınız yok” dediklerini söyledi.

Limak’tan haklarını isteyen işçiler taleplerini, “Hesaplarımızın kesilmesini, maaş ve tazminat alacaklarımızın tamamının şantiyeden çıkmadan yatırılmasını ve memleketlerimize sorunsuz bir şekilde dönmeyi istiyoruz” diyerek sıraladı.

Şirket yetkilileri ile görüşen iki temsilci işçi, görüşmede 2 gün içinde paraların tamamının ödeneceği sözü verildiğini duyurdu.

İşçiler Limak’ın ödeme yapmayı taahhüt ettiği 2 günlük süreyi beklemeye karar verirken, bugünden itibaren çalışma yapmayacaklarını, memlekete dönüş için uçak ayarlandığı takdirde dönüş yapacaklarını bildirdi.