Limak işçileri hakları için mücadeleyi sürdürüyor

Limak Holding'in Kuveyt havalimanı inşaatında çalışan ve şantiyedeki vakaların artması üzerine başladığı iş bırakma eylemini sürdüren işçiler şirket binası önünde toplanarak açıklama yaptı.

Patronların Ensesindeyiz

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Limak Holding'in Kuveyt havalimanı inşaatında çalışan işçilerin, koronavirüse karşı tedbir alınmaması ve şantiyedeki vakaların artması üzerine başladığı iş bırakma eylemi sürüyor.

Bir haftadır hakları için mücadele eden Limak işçileri bu sabah da şirket binası önünde toplanarak açıklama yaptı. Açıklamada, "Burada toplanmış yüzlerce inşaat işçisi olarak, işten çıkışla beraber tüm özlük haklarımızın tamamının hesaplarımıza ödenmesini ve ödeme yapıldıktan sonra işçilerin Türkiye’ye dönüşünün şirket tarafından bedelsiz bir şekilde sağlanmasını talep ediyoruz" denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Bizler Limak İnşaat’ın yapımını üstlendiği Kuveyt Uluslararası Havalimanı şantiyesinde çalışan 400’e yakın inşaat işçisiyiz. 

Koronavirüs vakalarının sayısının artmasıyla beraber şantiyede gerekli önlemler alınmamıştır. Şantiyedeki yetersizlikleri yetkililere söylememize rağmen dikkate alınmadık, hatta tehdit ve fiziki şiddetle karşılaştık. Buradan yüzlerce işçiyi haklarını vermeden işten çıkardılar. Memleketlerine giden işçiler hâlâ haklarını alamadılar. 

Limak yetkililerine güvenmiyoruz!

Biz buradan haklarımızı almadan gitmek istemiyoruz. Gidenlerin ne halde olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin birçok şehrinden Kuveyt’e gelerek, gece gündüz demeden, ağır çalışma koşulları altında çalıştık. Şimdi de emeklerimizin karşılığı olan parayı istiyoruz. Yetkililer ile yapılan görüşmelerde bugün yarın denilerek oyalıyorlar. İşçilere yapılan bu tutumu kabul etmiyoruz. 

Burada toplanmış yüzlerce inşaat işçisi olarak, işten çıkışla beraber tüm özlük haklarımızın tamamının hesaplarımıza ödenmesini ve ödeme yapıldıktan sonra işçilerin Türkiye’ye dönüşünün şirket tarafından bedelsiz bir şekilde sağlanmasını talep ediyoruz.”