Küba'dan Venezuela'ya sızma girişimine kınama

Küba Dışişleri Bakanı Rodriguez, dün yaşanan Venezuela'ya deniz yoluyla silahlı sızma girişimini kınadığını açıkladı.

Dış Haberler

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, Venezuela'ya deniz yoluyla sızma girişimini kınadı.

Rodriguez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Silahlı paralı askerlerin Venezuela'ya sızma girişimini şiddetle kınıyoruz. Saldırganlığa ve pandemiye karşı mücadele eden Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya ve Bolivar ve Chavista halkının yurttaş-asker birliğine dayanışmamızı ve desteğimizi sunuyoruz" dedi.

Kübalı Aydınların, Sanatçıların ve Toplumsal Hareketlerin İnsanlık Savunması Ağı (REDH) da, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadıklarını belirtti ve Kolombiya hükümetinin söz konusu saldırıya dahil olduğuna dikkat çekti.

Örgütün internet sitesinden yayınlanan açıklamada, "Kolombiya'da ortaya çıkan bu saldırganlığı durdurun, Latin Amerika'da, Karayip'te ve dünyanın diğer yerlerinde bu tip müdahaleci eylemlerin gerçek mimarı olan ABD'nin müdahalesine son verin" denildi.

Örgütün genel sekreterliği, ABD'nin Venezuela'nın ve diğer Latin Amerika ülkelerinin ilerici hükümetlerine silahlı saldırı düzenlemek yerine, ülkesindeki Covid-19 salgınıyla etkili mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Örgüt, "Venezuela halkı, barış içinde yaşama ve geleceğini özgürce inşa etme hakkına sahiptir" açıklamasında bulundu.

Venezuela İçişleri, Adalet ve Huzur Bakanı Nestor Reverol, Pazar günü bir grup teröristin ülkeye deniz yoluyla sızma girişiminin boşa çıkarıldığını duyurmuştu.