Kolombiya'da halk salgın döneminde polis şiddetine tepkili

Kolombiya'da 'salgına karşı önlem' kapsamında kontrol yapan polislerin sokağa çıkan yurttaşlara keyfi cezalar uyguladığı ve bazı polislerin kadınlara cinsel istismarda bulunduğu belirtildi.

Dış Haberler

Kolombiyalılar koronavirüs salgını döneminde polisin şiddet ve orantısız güç kullanımını artırmasına tepkili.

Ülkedeki sosyal medya hesaplarından, polisin geçen hafta karantina döneminde sokağa çıkanlara keyfi cezalar uygulamasına ilişkin görüntüler paylaşıldı.Görüntülerde polisin yurttaşlara tahriklerde bulunduğu da görüldü.

Telesur'da yer alan habere göre, polisin muamelesine tepkili olan Esteban Velazquez adlı yurttaş, öğrenci olduğunu, ödevlerini yapabilmesi için ihtiyacı olduğu bilgisayarını tamire götürmek için dışarı çıkmak zorunda kaldığını söyledi.

Kirasını ödeyecek durumda dahi olmadığını ve polisin kestiği cezayı nasıl ödeyeceğini bilmediğini söyleyen Velazquez, "Polisin bu yaptığı hareket tamamen akıl dışı. Sokağa çıkmak zorunda kaldığımız durumlarda istisnaların uygulanması lazım" dedi.

Polislerin ayrıca kontroller sırasında cinsiyet ayrımcılığı yaptığının ve cinsel istismarda bulunduğunun görüldüğü belirtildi.

Bosa bölgesinde yaşayan ve ismini vermek istemeyen bir kadın, bir polis otobüsünde zorla soyundurulduğunu söyledi. 

Cali kentinde de bir kadının köpeğini gezdirdiği sırada bir polis devriyesi tarafından istismar edildiği kaydedildi.