Kolombiya: Venezuela'ya sızma girişimine dahil olmadık

Kolombiya, Venezuela'ya deniz yoluyla sızma girişimine dahil olmadıklarını savundu. Rusya'nın Caracas Büyükelçisi Melik-Bagdasarov da, sızma girişiminin, ülkede istikrarsızlaştırma ve darbe girişimleri için organize edildiğini kaydetti.

Dış Haberler

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı, Venezuela'ya deniz yoluyla sızma girişimine dahil olmadıklarını savundu.

Sputnik'in aktardığına göre, bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, ülkemizi istikrar bozucu faaliyetler yürütmekle suçlayan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun dikta yönetimi tarafından ortaya atılan iddiaları hükümet adına reddetmektedir" denildi.

Bakanlık, Venezuela hükümetinin ülkenin iç sorunlarından dolayı dikkatleri başka yöne çekmeye çalıştığını iddia etti.

Rusya: Sızma girişimi ülkede darbe organize etmek için yapıldı

Rusya'nın Caracas Büyükelçisi Sergey Melik-Bagdasarov, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Venezuela'ya botla sızma girişiminin, ülkede istikrarsızlaştırma ve darbe girişimlerinde kullanılmak üzere getirilecek silahlar için organize edildiğini kaydetti.

Melik-Bagdasarov, "Venezuela sınırında bulunan bölgelerdeki özel askeri eğitim kamplarında eski Venezuelalı görevlilerin, kaçakların da 10 bin dolar karşılığında dahil olduğu militanların eğitildiği büyük ölçüde biliniyor. Bunu bazı medya kuruluşları da birçok kez bize aktardı. Bu kişiler, ihanetlerinin cömertçe ödüllendirilmesi yerine işe alınarak 'ülkelerini diktatörlükten kurtarmaları' yönünde ikna edildiler" diye konuştu.

Melik-Bagdasarov, ABD'nin Venezuela'da sabotaj ve terör faaliyetlerine dahil olan bu silahlı grupları desteklediğini sözlerine ekledi.

Melik-Bagdasarov, "Venezuela'nın güvenlik güçleri, 3 Mayıs gecesi meşru Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu düşürmek için yapılacak terör saldırılarının, sabotajların ve ülkeyi istikrarsızlaştırma girişimlerinin organize edilmesinde kullanılacak silahların ülkeye yasadışı bir şekilde getirilmesine yönelik bir girişimi daha durdurdu. Şimdi, ülkede bir darbe daha tertiplemeye çalışan bu suçlular kim? Bunlar, ABD'nin desteğiyle büyüyen terör ve cinayet imalathanesinin ürünleri olan paralı askerlerden bazıları. Bugün etkisiz hale getirildiler" dedi.

Venezuela İçişleri, Adalet ve Huzur Bakanı Nestor Reverol, Pazar günü bir grup teröristin ülkeye deniz yoluyla sızma girişiminin boşa çıkarıldığını duyurmuştu.

Reverol  Venezuela’ya Kolombiya üzerinden gerçekleştirilen sızma girişiminin hedefinin, devrimci hükümetin liderlerine yönelik suikastlar gerçekleştirmek ve ülkede şiddet olayları yaratmak gibi terör eylemleri düzenleyerek yeni bir darbeye zemin hazırlamak olduğunu söylemişti.