Kilisenin haçını söken kişi tutuklandı

İstanbul’daki Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nin haçını sökmesinin ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan şüpheli, ikinci kez gözaltına alınmasının ardından tutuklandı.

Haber Merkezi

Üsküdar ilçesindeki kiliseye 28 Mayıs’ta saldıran Mazlum D., gözaltına alınmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

AA’da yer alan habere göre, soruşturmayı yürüten Anadolu başsavcılığı, şüphelinin serbest bırakılma kararına itiraz ederek, hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Talebi değerlendiren Nöbetçi Anadolu 8’inci Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini kabul ederek, ‘ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme’ suçundan şüpheli Mazlum D. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmasına hükmetti.

‘Baskı hissettim’

Tekrar gözaltına alınan şüpheli, Anadolu Adalet Sarayı’na götürüldü. Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Şüpheli, hakimlik ifadesinde, bütün ibadetlere saygısı bulunduğunu savunarak, kalp ve şeker hastasını olduğunu, haçı gördüğünde göğsünde bir baskı ve rahatsızlık hissettiğini, bir anda haçı alarak yere attığını, kamera kayıtlarında görüldüğü gibi bir yere götürmediğini anlattı.

Pişmanlık duyduğunu dile getiren şüpheli, hakkında tekrardan adli kontrol kararı verilmesini istedi.  Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi bulunduğundan tutuklanmasına karar verdi.

Hrant Dink Vakfı’nı tehdit eden adam: Azeri sevgilimin anlattıklarından etkilendim

Hrant Dink Vakfı’na tehdit içerikli e-posta gönderen şüpheli, bunu Azerbaycanlı kız arkadaşının anlattıklarından etkilenerek yaptığını söyledi.

Vakfa, ölüm tehdidi içeren bir e-postanın gönderilmesi sonrası başlatılan soruşturmada, Konya’da yaşayan H.A. gözaltına alınmıştı.

H.A., ilk ifadesinde, şunları söyledi: “İnternetten tanıştığım Azerbaycan uyruklu kız arkadaşımın Karabağ’da Ermenilerle alakalı anlattıklarından etkilenerek böyle bir şey yaptım. Bu kapsamda bir de Ermeni Kilisesi’ni aradım, ancak telefonuma bakan olmadı.”