Kilise saldırganı serbest bırakıldı

İstanbul Kuzguncuk’taki Ermeni Kilisesi’nin haçını kırdığı için gözaltına alınan şüpheli, tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Merkezi

İstanbul Kuzguncuk'ta bulunan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin haçını kırarak yere atan şüpheli, tutuklanma istemiyle sevk edildiği mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan Mazlum D. emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Şüpheli, savcılıktaki ifadesinin ardından hakkında, “ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme” suçundan tutuklanma talebiyle Nöbetçi Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi.

Mazlum D. hakimlikteki ifadesinde, şeker hastası olduğu için çalışamadığını belirterek saldırının “anlık bir şey olduğunu” ve hastalığının etkisiyle yaptığını savundu.

Gerçekleştirdiği eylemin altında herhangi bir neden olmadığını iddia eden Mazlum D., hiçbir kişi ya da yapıyla bağlantısının bulunmadığını savunarak pişman olduğunu söyledi.