Kayseri’de neler oluyor?

Kayseri’de gerici gruplar tarafından yapılan saldırılara salgın günlerinde de yenileri eklenirken, son olarak İranlı bir turist, kurutmak için astığı havlusunda yer alan İngiliz bayrağı dolayısıyla saldırıya uğradı, havlu asan kişi gözaltına alındı.

Haber Merkezi

AKP ve MHP’lilerin ülke genelinde devam eden tehdit açıklamaları, özellikle Kayseri’de son dönemde yaşanan gerici saldırıların sayısını artırmış durumda.

Önce Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenaze töreni öncesi MHP’ye bağlı Ülkü Ocakları İl Başkanı tehdit açıklamaları yapmış, sonrasında cenaze aracının yolu kesilmişti.

Daha sonra mezarın yakınında toplanan bir grup, cenazeyi çıkaracaklarını, yakacaklarını söylerken, kameralar karşısında açık açık yapılan bu tehditlere ilişkin hiçbir işlem yapılmadı.

Gelen tepkilerin ardından MHP tarafından görevden alınan Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı’na bir destek videosu çekilip sosyal medyadan paylaşılırken, söz konusu videoda ellerinde silahlar ve üzerlerinde kamuflaj bulunan bir grup, “'Ülkü Ocaklarının ve onun herhangi bir bireyinin kılına zarar gelirse sizde hayali olan namlular bizde cayır cayır çalışır. Bir gece gelir; Gazi Mahallesi’nde, Irak’ta, Rakka’da, her neredeyseniz hesap sorarız” açıklamasında bulundu.

Ancak bu videoda yer alan ve silahlı tehditte bulunan çeteye ilişkin de hiçbir işlem yapılmadı.

Şimdi de havluya saldırdılar…

Yaşanan bu gelişmelerin ardından, yıllar önce kentte bir belgesel çekimi sırasında Kayseri Kalesi’ne asılan Bizans bayrağını görünce saldırı girişiminde bulunan gerici grubu hatırlatan bir olay daha yaşandı.

Kayseri'de yaşayan İranlı Mohammad Reza K., üzerinde İngiliz bayrağının olduğu havluyu kurutmak için balkonuna astı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, Mohammad Reza K.'yı gözaltına aldı.

Gözaltı sırasında Reza K.’ya saldırı girişiminde bulunuldu.

Söz konusu havluya ise el konuldu. 

Reza K. ifadesinde, "Ben ıslak olan havlumu kurutmak için balkona astım. Benim herhangi bir provokatif eylemim kesinlikle olmadı" dediği öğrenildi.

Kayseri Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında yabancı uyruklu bir şahsın İngiliz Bayraklı havlusunu balkonuna astığı haberleri yer almıştır. Söz konusu havluyu kurutmak için balkonuna astığını iddia eden yabancı uyruklu şahıs hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır" denildi.