Katliamın yıldönümünde Sivas ve İstanbul’da anma etkinlikleri

Sivas Katliamı’nın 27. Yılı dolayısıyla ülke genelinde çeşitli anma etkinlikleri gerçekleştirilecek. Sivas’ta valiliğin engellemeye yönelik kararı nedeniyle ‘sembolik’ bir etkinlik gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi

Sivas Katliamı’nın 27. yılı dolayısıyla ülke genelinde anma etkinlikleri ve eylemleri düzenlenecek.

Her yıl ülkenin dört bir yanından katılımlarla binlerce kişinin Madımak’ta yaptığı anma etkinlikleri bu yıl salgını bahane eden Valilik tarafından engellendi.

İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun Sivas Valisi Salih Ayhan başkanlığında yaptığı toplantı sonrası bu yıl yapılacak anmaya 100 kişi sınırlaması getirildi. 

Anma etkinliğine Alevi örgütleri temsilcileri ve katliamda yaşamını yitirenlerin yakınları katılacak.

Sarıgazi’de büyük anma buluşması

Sivas’taki anma etkinliği dışında bu yıl İstanbul Sarıgazi’de büyük bir anma etkinliği düzenlenecek.

Saat 19.30’da Vatan İlköğretim Okulu önünde başlayacak yürüyüş Demokrasi Caddesi girişinde sonlanacak. 

Anma öncesi çalışmalar yürüten TKP Sarıgazi İlçe örgütü adına Atacan May, soL’a konuşmuş, “"27 yıl önceki katliamın acısını hâlâ yaşıyoruz. Yalnız Sivas Katliamı değil, bütün gerici saldırıların belleğimize kazındığını söyleyerek, Türkiye'nin ilerici birikimine yönelik saldırıların hâlâ devam ettiğine vurgu yapmak istiyorum. Bu saldırıların geri püskürtülmesi için örgütlü mücadele dışında bir yol bulunmuyor. Bu 2 Temmuz anması gericiliğe karşı aydınlanmadan taraf olanların örgütlenmesi için de büyük bir anlam ifade ediyor” demişti.