İzmir'de sel ve yağmur şehri durdurdu

İzmir'de dün akşam saatlerinden beri aralıksız yağan yağmur ve sonucunda oluşan sel etkili oldu.

Haber Merkezi

İzmir'de dün akşam saatlerinden beri aralıksız yapan yağmur ve sonucunda oluşan sel etkili oldu. Bir çok yeri su bastı, yollar tıkandı. Trafik çoğu noktada kilitlendi.

İzmir Valisi, "Mecbur olmayanlar dışarı çıkmasın, kamu çalışanları yarım gün idari izinli sayılacak" açıklaması yaptı. Ardından Köşger yeni bir açıklama yaparak, şiddetli yağış sonucu yaşanan olumsuzluklar nedeniyle kamu çalışanlarına verilen yarım günlük idari iznin tüm güne uzatıldığını duyurdu.

İzmir'deki sel ve fırtınanın ardından Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir İl Örgütü İzmir halkı ile dayanışma içinde olduklarını duyurdu. TKP açıklamasında, "Yöneticiler, sorumluluğu yine doğaya atıyorlar, yine afet diyorlar. Kentin altyapısını değil, patronların ihtiyaçlarını önemsediniz. Doğa olaylarının, birer afete dönüşmesine izin verdiniz" denildi.

GÜNCELLEME: 17.16

İzmir'de yaşamını yitiren kişi sayısı 2'ye yükseldi.

GÜNCELLEME: 17.08

Menderes'te yaşamını yitiren yurttaşın kimliği belirlendi. Kaan Soydan isimli yurttaşın sele kapılıp sürüklenen aracında sıkıştığı öğrenildi.

İzmir'de bir kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

GÜNCELLEME: 14.22

İzmir Valiliği, kent genelindeki kuvvetli yağış nedeniyle şu ana kadar 673 su baskını, 23 mahsur kalma olayının gerçekleştiğini bildirdi.

Vali Selim Köşger, Menderes ilçesinde bir kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Yağış nedeniyle İZBAN ve Tramvay seferlerinde aksamalar meydana geliyor. Banliyö hattı üzerinde raylı toplu taşımacılık yapan İZBAN, bazı duraklardan yolcu alamadığını duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medyadan yaptığı uyarıda "zorunlu olmayan trafiğe çıkmasın" dedi:

'Yağış malesef daha devam edecek, bu büyük bir felaket'

Haber Global yayınına katılan Soyer, "İzmir'in tarihindeki en büyük sel felaketlerinden biri" dedi.

Soyer, En son 95 yılında 4 saat içinde metrekareye yaklaşık 100 kilogram yağmur düşmüş ve 61 kişi hayatını kaybetmişti. Son 24 saat içinde 126 kg düştü. Yıllık toplam 717 kg olmuş. Dolayısıyla bu büyük bir felaket. Bütün derelerimiz taştı. Sahilde Dikili, Foça, Menderes etkilendiği gibi, merkezde de Güzelyalı, Hatay, Yamanlar ve buradaki tüm dereler taştı. 249 konut ve işyerinde su baskını ihbarını aldık.Kaya düşmesi nedeniyle İZBAN'da aksamalar yaşandı. Mümkün olduğu kadar evden çıkılmasın. Bütün ekiplerimiz görev başında. Yağış malesef daha devam edecek, inşallah şiddetini artırmaz." diye konuştu.

Karşıyaka- Altınyol kavşağı su altında kalmış durumda. Buradaki tıkanıklık tüm İzmir trafiğini etkiliyor. 

Bu görüntü de Göztepe sokaklarından:

Konak, Güzelyalı

Ev ve işyerlerini su bastı

Çok sayıda apartman ve işyerini de su bastı.

Konak'a bağlı Güzelyalı'da sular altındaki sokakta bir apartmanın iki katına su doldu.    

Konak, Güzelyalı'da bir apartman

Bayraklı'da bir ev

Pek çok ilçede de derelerde taşma meydana geldi:

Saat 09.30 sularında İzmir'in merkezi Konak'ta durum:

Konak, Gümrük

  

Konak, Cumhuriyet Bulvarı