İzmir Hatay Semt Evi Açıldı

İzmir’de 11. semt evi olarak açılan Hatay Semt Evi önümüzdeki dönemde İzmirli emekçilerle buluşmanın ve dayanışmanın yeni bir adresi olarak yoluna devam edecek.

soL - İzmir

Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) 2018 yılında gerçekleştirdiği “Emekçilere!...” konferansıyla yola çıkan semt evleri, aydınlanmanın ve dayanışmanın adresi olmaya devam ediyor. İzmir’de 11. Semt evi olarak açılan Hatay Semt Evi de önümüzdeki dönemde İzmirli emekçilerle buluşmanın ve dayanışmanın yeni bir adresi olarak yoluna devam edecek.
 
Dün saat 18.00'de başlayan Hatay Semt Evi açılışı, mahallelilerin ilgisi ve katılımcıların coşkusu ile gerçekleşti.

TKP İzmir İl Başkanı Başar Özer, konuşmasında, sermaye düzeninin aldığı tutarsız önlemlerle emekçileri salgına karşı savunmasız bıraktığını belirterek "Sermayenin saldırılarına ve emekçilerle dalga geçmesine izin vermeyeceğiz!" dedi.

Ardından gerçekleştirilen müzik dinletisinde katılımcılar hep birlikte şarkı söylediler. Açılışta semt evinin toplum sağlığına özen gösterme, hijyen ve mesafe kurallarına uyma konusunda da örnek oluşturacağı ortaya koyuldu.


 
Hatay Semt Evi önümüzdeki dönemde liseliler için sosyalizm okullarıyla, İzmirli emekçiler için bilgilendirme toplantılarıyla, kültür sanat faaliyetleriyle yoluna devam edecek.
 
Adres: Murat Reis Mahallesi 229 Sokak No:3 (Hatay Ziraat Bankası karşı sokağı)