İşte AKP’nin salgınla mücadelesinin özeti: Otel patronu il başkanı istedi, gerisi geldi...

Salgın günlerinde öğrencilerin sağlığı riske atılarak yapılacak YKS öncesi ‘önlem’ olarak sokağa çıkma kısıtlaması kararı alınmıştı. Geçtiğimiz hafta yapılan LGS ile oldukça yetersiz olduğu görülen bu önlem dahi, turizm patronları karşı çıktığı için kaldırıldı. Kararın kaldırılığını ilk olarak açıklayan ismin kimliği ve kararın alınış biçimi, AKP’nin salgınla mücadelesinin de özeti niteliğinde.

Haber Merkezi

Salgın günlerinde öğrencilerin sağlığı riske atılarak yapılan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı öncesi AKP tarafından alınan sokağa çıkma kısıtlaması kararı, otel patronu AKP il başkanının devreye girmesi sonrası tatil bölgelerinde kaldırıldı. Karar, AKP’nin salgınla mücadelesinin de özeti niteliğinde.

Sınav tarihinin öne çekilmesinin nedeni de patronlar...

AKP’nin salgın günlerinde öğrencilerin gireceği merkezi sınavları bir an önce tamamlayıp iç turizmi canlandırma girişimi tepki çekmeye devam ederken, patronların talebiyle atılan bu adım, alınan kısıtlı önlemlerin bile anında kaldırılmasıyla sonuçlandı.

Bugün ve yarın yapılacak Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi alınan sokağa çıkma kısıtlaması kararı bir AKP'li il başkanın duyurusu ve sonrasında gelen açıklamalarla "turizm bölgelerinde" kaldırıldı.

Karar, AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete tarafından, “Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ile yaptığımız görüşme sonucu tatil beldelerimizdeki misafirlerimizin ve turizm  çalışanlarımızın sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulması kararı alındı. Değerli Bakanlarımı Süleyman Soylu ve Mehmet Nuri Ersoy’a şükranlarımı sunuyorum” ifadeleriyle duyuruldu.

Bir AKP İl Başkanı’nın telefonuyla sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması dikkat çekerken, kararda hem Mete’nin AKP’li kimliğini hem de patron kimliği etkili oldu.

Üç otel işletmecisi AKP’li patron…

Kararı sosyal medya üzerinden duyuran AKP’nin Muğla İl Başkanı Mete’nin "işi" oldukça dikkat çekici.

Salgın günlerinde turizm geliri için öne çekilen sınav günü alınan kısıtlı önlemi kaldırtan Mete, Muğla’da tam üç otel birden işleten bir patron.

Yani Mete, AKP’li bir patron olarak aradığı Süleyman Soylu ve Mehmet Nuri Ersoy’u ikna edip sokağa çıkma yasağını kaldırttı.

Bu kararın hemen ardından benzer bir karar haberi de Mersin’den geldi.

Karar bu kez AKP il başkanı aracılığıyla değil Valilik üzerinden duyurulurken, şöyle denildi:

"Halihazırda konaklayan ya da konaklama ve tur rezervasyonları yaptırmış olan yerli ve yabancı turistlerin, rezervasyon yaptırdıkları konaklama tesisine ulaşımları, plajlardan yararlanmaları, müze ve ören yerleri ile tarihi, kültürel, dini anıtları, ibadethaneleri, türbeleri ziyaretleri ve bu hizmetleri sunacak işletme veya yerlerde çalışanların, YKS'nin olduğu 27-28 Haziran'da belirli saat aralığında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmaları, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu üyelerinin oy birliğiyle kabul edilmiştir.”

Noktayı Bakanlık koydu: Her şey patronlar için

Gün içinde gelen bu açıklamaların ardından İçişleri Bakanlığı, turizm bölgelerinde sokağa çıkma kısıtlamasını resmen kaldırdığını duyurdu. Bu açıklama AKP İl Başkanı’nın yaptığı açıklamadan saatler sonra geldi:

Yerli/yabancı turistler, rezervasyon yaptırdıkları konaklama tesisine uçak, otobüs gibi toplu taşıma araçları veya özel araçlarıyla gidebilecek. Yerli ve yabancı turistler halk plajlarından yararlanabilecek, müze ve ören yerleri ile anıtları, ibadethaneleri, türbeleri ziyaret edebilecek.