İstanbul Tabip Odası: Yanlış bilgi paylaşımımız için özür diliyoruz

İstanbul Tabip Odası sosyal medya hesabı üzerinden koronavirüs nedeniyle hemşire Dilek Akçabelen'in hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Sağlık Bakanı Koca'nın Dilek hemşirenin hayatta olduğuna dair açıklamasının ardından İstanbul Tabip Odası yanlış bilgi paylaşımı için özür diledi.

Haber Merkezi

İstanbul Tabip Odası sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımla koronavirüs nedeniyle Hemşire Dilek Akçabelen’in hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Dilek hemşirenin sağlık durumuyla hakkında yaptığı paylaşım üzerine İstanbul Tabip Odası ikinci bir açıklama yaptı.

'Özür diliyoruz'

Yapılan paylaşım nedeniyle Dilek hemşirenin ailesinden özür dileyen İstanbul Tabip Odası, “Dün akşamki yanlış bilgi paylaşımımız için başta ailesi olmak üzere özür diliyoruz. Umudumuzu koruyoruz” açıklamasında bulundu.

İstanbul Tabip Odası dün akşam saatlerinde Twitter hesabından koronavirüse yakalanan ve 34 haftalık bebeği sezaryenle alınan hemşire Dilek Akçabelen’in hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Bakan Koca sağlık durumu hakkında açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Dilek hemşirenin sağlık durumuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Dilek hemşiremizin yakınlarının üzüntüsü dün biraz daha arttı. COVID-19'a karşı yaşam mücadelesini 11 Nisandan bu yana sürdüren Dilek Akçabelen hakkında maalesef, teyit edilmemiş, yanlış bir haber yayıldı. Durumu öncekinden ciddi, ama kalbi hayatla bağını her şeye rağmen koruyor" dedi.

İstanbul Tabip Odası: Yanlış bilgi paylaşımı için özür diliyoruz

Bakan Koca’nın açıklamasının ardından İstanbul Tabip Odası ise bugün sosyal medya üzerinden ikinci bir açıklama yaptı. Yanlış bilgi paylaşımı için Dilek hemşirenin ailesinden özür dileyen İstanbul Tabip Odası, şu ifadeleri kullandı; “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dilek Hemşirenin durumu hakkında 'öncekinden ciddi ama kalbi hayatla bağını her şeye rağmen koruyor' açıklamasını yaptı. Dün akşamki yanlış bilgi paylaşımımız için başta ailesi olmak üzere özür diliyoruz. Umudumuzu koruyoruz.”