İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu: Mücadelemiz sonuna kadar sürecek

Baro başkanlarının Ankara’ya yaptığı yürüyüşte yer alan isimlerden olan İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, yürüyüşe ve yaşananlara ilişkin soL’a açıklamalarda bulundu.

Ali Ufuk Arikan

AKP’nin barolara yönelik saldırı düzenlemesine karşı Türkiye’nin dört bir yanından baro başkanları Ankara’ya yürümüş, kente girişte polisler tarafından engellenerek 28 saat boyunca bir barikatın içerisinde tutulmuştu.

Polisin saldırılarına ve yıldırma çabalarına karşın yürümekte kararlı olan baro başkanları, bir günü aşkın bekleyişin ardından yürüyüşlerini tamamlamış, Anıtkabir’e gitmişti.

Yürüyüşte yer alan isimlerden olan İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, 5 günlük eylem sürecine ve bu süreçte yaşananlara ilişkin soL’a açıklamalarda bulundu.

'28 saat boyunca alıkonulduk’

Hiç beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştıklarını, kanunsuz bir engellemeye maruz kaldıklarını belirten Durakoğlu, ısrarla talep etmelerine rağmen kendilerine hiçbir gerekçe gösterilmediğini, yürüyüşlerinin engellenmesi sonrası 28 saat boyunca alıkonulduklarını dile getirdi.

Bu hareketle adeta bir cezanın infaz edilmiş olduğunu dile getiren Durakoğlu, “Diğer kentlerde yaşamadığımız, Ankara’da karşılaştığımız bu durum Ankara emniyetinin alışılmış yöntemine dönüşmüş durumda. Ankara emniyetinin bu tavrını kınıyoruz. Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yok” dedi.

‘Mücadele edenlerin kazanacağını gösterdik’

Kendilerini engellemeye çalışanların baro başkanlarının bu engellemeye böyle bir dirençle yanıt vereceğini düşünemediğini vurgulayan Durakoğlu, “Bizler avukatız, başkalarının hakkını arıyoruz, savunuyoruz. Hak arama özgürlüğünün temsilcileriyiz. Kendi hakkımızı koruyamazsak başkalarının hakkını koruma iddiamız komik olurdu. Biz o barikat kalmadığı sürece asla oradan ayrılmayacaktık. Ne kadar sürerse sürsün bunda oldukça kararlıydık. Mücadele edenlerin kazanacağını da gösterdik” diye konuştu.

'Kaldığımız yerden devam edeceğiz'

Bundan sonraki sürece ilişkin de değerlendirmede bulunan Mehmet Durakoğlu, “Şimdi kaldığımız yerden devam edeceğiz. Mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Aldığımız habere göre teklif diğer partilere iletilecekmiş. Bunun iletilmesi sonrası ortaya çıkan metin üzerinden çok daha sağlıklı değerlendirmeler yapabileceğiz. Biz böyle bir düzenlemenin, çoklu baro sisteminin, nispi temsilin çok ciddi sonuçları olacağını düşünüyoruz. Bağımsız yargıya çok ciddi zararlar vereceğini söylüyoruz” ifadesini kullandı.