İsrail’de binlerce kişi, Netanyahu hükümetini istifaya çağırdı

İsrail’de binlerce protestocu, ekonomik kriz nedeniyle Netanyahu hükümetine istifa çağrısında bulundu.

Haber Merkezi

İsrail’de binlerce kişi koronavirüs salgını döneminde ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Başbakan Benyamin Netanyahu hükümetini protesto etti.

İsrail ekonomisi koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiyor. Başkent Tel Aviv’de bulunan Rabin Meydanı’nda bir araya gelen 10 bine yakın kişi, korona virüs salgını döneminde yaşanan ekonomik krizi protesto etti.

Göstericiler, Başbakan Benyamin Netanyahu hükümetinin salgın döneminde verdiği sözleri tutmadığını ifade ederken, hükümeti yanlış politika izlemekle suçladı. Protestocular, Başbakan Netanyahu ve Finans Bakanı Israel Katz’ın salgında ulusal ekonomiyi destekleme sözü verdiklerini hatırlatarak, maddi olarak zor durumda olduklarını vurguladılar.

Göstericiler, “Bu gece politikacılara meydandan uzak durması çağrısında bulunuyoruz. Politikacıların bizler için çalışmaya yeterli vakitleri vardı. Bu protestoyu düzenleyenler ne sağcılar ne de solcular sadece halk” ifadelerini kullandılar. Protestocular hükümete güvenmediklerini ve protestolara devam edeceklerini açıkladı.

Öte yandan, İsrail’de koronavirüs salgının başladığı Mart ayından bu yana işsizlik oranı yüzde 21 artış gösterirken, vaka sayılarının artması ile birçok kısıtlama geri getirildi. Ülkede toplam koronavirüs vaka sayısı 37 bin 464’e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 354’e ulaştı.