İran'ın nükleer tesisinde kaza: Hasar ve can kaybı yok

İran'ın Natanz nükleer tesisinde bir kaza meydana geldiği, ancak kaza sonucunda can kaybı ve hasar oluşmadığı bildirildi.

Dış Haberler

İran Atom Enerjisi Kurumu, İran'ın Natanz nükleer tesisinde bir kaza meydana geldiğini, ancak kaza sonucunda bir hasar oluşmadığını ve tesisin faaliyete devam ettiğini açıkladı.

Reuters'ta alan habere göre, 100 bin metre karelik bir alanı kaplayan ve yerin 8 metre altında inşa edilmiş olan Natanz Akaryakıt Zenginleştirme Tesisi, Birleşmiş Milletler'in (BM) nükleer gözlemevinin denetlediği az sayıda İran tesisinden biri.

Tasnim haber ajansına konuşan İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvandi, "Olay, İran'ın Natanz nükleer tesisi yakınındaki açık alanda bulunan bir tesiste gerçekleşti. Hehangi bir can kaybı veya hasar oluşmadı. Tesis her zamanki faaliyetlerini sürdürüyor" dedi.

Kemalvandi, kurumdan bir uzman ekibin olaya ilişkin inceleme yürüttüğünü söyledi.

Resmi haber ajansi IRNA'ya da konuşan Kemalvandi, "Nükleer atık ihtimaline ilişkin bir endişemiz bulunmuyor, çünkü henüz inşaat halinde olan ve faaliyette olmayan hangarlardan biri zarar gördü, tesisin kendisi değil" dedi.