İntihar ettiği öne sürülen Aleyna Çakır’ın erkek arkadaşı tarafından bayılana kadar dövüldüğü görüntüler ortaya çıktı

Ankara’da intihar ettiği öne sürülen Aleyna Çakır’ın, erkek arkadaşı Ümit Can Uygun tarafından canlı yayında bayılana kadar darp edildiği görüntüler ortaya çıktı.

Haber Merkezi

Ankara’da 4 Haziran’da şüpheli şekilde yaşamını yitiren ve intihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır’a erkek arkadaşı tarafından şiddet uygulandığı ortaya çıktı. Çakır’a şiddet uygulayıp genç kadın baygın haldeyken canlı yayın videosu çeken Ümit Can Uygun videoda, “Yayındayız, öyle yapılmaz böyle yapılır” diyerek küfürler ederek Çakır’ı gösteriyor.

Görüntüler bir kadın cinayetinin daha intihar denilerek üstünün kapatılmaya çalışıldığını gösterirken, Ümit Can Uygun’un şiddet uyguladığı ve küfür ettiği videonun dün ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada genç kadının ölümünün aydınlatılması için #AleynaÇakır etiketiyle bir kampanya başlatıldı. Kampanya sosyal medyada Türkiye'nin gündeminde 3. sırada yer aldı. 

Ümit Can Uygun’un MHP İlçe Başkanlığı’nda çekilmiş görüntüleri de ortaya çıktı.

İntihar ettiği iddiası, katil zanlısının arkadaşı tarafından ortaya atıldı

Aleyna Çakır’ın Merve isimli bir arkadaşı, cinayeti sosyal medya hesabı Twitter’dan anlattı. Merve, cinayet günü Aleyna’nın evde olduğu gece saatlerinde katil zanlısının arkadaşlarıyla alkol aldığını ve Instagram hikayesinde 10’a yakın paylaşım yaptığını söyledi.

Ümit Can Uygun’un Aleyna’nın cansız bedenini sabah saatlerinde çilingir çağırarak bulduğunu iddia ettiğini aktaran arkadaşı, Uygun’un, ifadesi alındıktan hemen sonra Instagram’da Aleyna’nın hesabını ve kendi hesabını kapattığını aktardı.

Çakır’ın arkadaşı Merve, Uygun’un ifadeye çağrılmasının ardından bir arkadaşı tarafından Aleyna’nın ailevi sebeplerle intihar ettiğini öne sürdüğünü de anlattı. Merve, iddiaları yayan kişinin Çakır’ı tanımadığını belirtti.