İntihar eden işçinin Covid-19 olduğu ortaya çıktı, aile ve iş arkadaşları karantinada

Mersin’in Erdemli ilçesinde 14 Mayıs’ta mermer ocağı işçisi Ümit K.’nin cansız bedeni bir ağaca asılı olarak bulundu. İntihar ettiği belirtilen işçinin otopsisinde yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Ailesi ve mermer ocağında çalışan 120 kişi karantinaya alındı.

Haber Merkezi

Mersin’in Erdemli ilçesinde 14 Mayıs'ta mermer ocağı işçisi Ümit K.'nin (43) cansız bedeni dağlık alanda ağaca asılı olarak bulundu. İntihar ettiği belirtilen işçinin otopsisinde yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Ümit K.'nin ailesi ile işyerinde çalışan 120 kişi koronavirüs testi yapıldıktan sonra karantinaya alındı.

DHA’nın haberine göre Erdemli ilçesindeki dağlık alanda 14 Mayıs'ta ağaca asılı halde erkek cesedi gören vatandaşlar durumu jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, cesedin bir mermer ocağında çalışan 4 çocuk babası Ümit K.'ye ait olduğunu belirledi. Ümit K.'nin cenazesi otopsi için morga götürüldü. Otopsi sırasında yapılan testi pozitif çıkan Ümit K.'nin neden intihar ettiği henüz öğrenilemezken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

120 kişiye test yapıldı

Koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine Ümit K.'nin ailesi ve çalıştığı işyerinde bulunan 120 kişi test için Erdemli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Ümit K.'nin ailesi ve iş arkadaşları, sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek sıraya girip test yaptırdı. Testin ardından evlerinde karantinaya alınan vatandaşlar, test sonucunun çıkmasını beklerken, Ümit K.'nin cenazesi daha ayrıntılı testler yapılmak üzere İstanbul’da bulunan bir pandemi hastanesine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.