İnşaat Mühendisleri Odası'ndan baro başkanlarının engellenmek istendiği 'şantiye'yle ilgili açıklama

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, baro başkanlarına kendisini 'şantiye şefi' diye tanıtan kişi tarafından yapılan provokatif müdahaleye ilişkin açıklama yaptı.

Haber Merkezi

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, baro başkanlarına Ankara'da kendisini "şantiye şefi" diye tanıtan kişi tarafından provokatif müdahalede bulunulmasıyla ilgili açıklama yaptı. 

Sözkonusu yapıya dair iskan belgesi alındığının anlaşıldığını açıklayan İnşaat Mühendisleri Ankara Şubesi "İskan Belgesi alınmış bir yapıda, ruhsata tabi olması gereken çalışmanın hangi usul ve esaslara göre yapıldığı tarafımızca anlaşılamamakta olup, Baro Başkanlarına yapılan engellemenin inşaat üretim alanında güvenliği sağlamakla alakalı olmadığı anlaşılmaktadır" açıklamasında bulundu.

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu'nca yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Son günlerde kamuoyunu oldukça meşgul eden Baro Başkanlarının başlattığı yürüyüş, Ankara`ya ulaştığında Anayasal hakları ihlal edilerek engellenmeye çalışılmıştır. Baro Başkanlarının yürüyüşlerinin engellendiği alan bazı basın yayın organlarında şantiye sahası olarak gösterilmiş, söz konusu alanda bulunan ve kendisini şantiye şefi olarak tanıtan bir kişi de şantiye güvenliği için Baro Başkanlarının alanı terk etmesini isteyerek toplumda gerilim yaratacak ve Anayasal hakları engellemeye yönelik provokatif bir müdahalede bulunmuştur.

Ankara İli Çankaya İlçesi Konutkent Mahallesinde bulunan 44049 ada 3 Parselde bulunan yapıya dair yapmış olduğumuz incelemede Oda kayıtlarımıza göre söz konusu yapının 28.05.2019 tarihinde Yapı Kullanma İzin Belgesi aldığı, ayrıca bu tarihten önce şantiye şefinin görüntülerde bulunan kişi değil farklı bir üyemiz olduğu anlaşılmaktadır.

İskan Belgesi alınmış bir yapıda, ruhsata tabi olması gereken çalışmanın hangi usul ve esaslara göre yapıldığı tarafımızca anlaşılamamakta olup, Baro Başkanlarına yapılan engellemenin inşaat üretim alanında güvenliği sağlamakla alakalı olmadığı anlaşılmaktadır."