'Hürriyet, Milliyet ve Posta basılmayacak' iddiası

Demirören Medya'nın dijital dönüşüm kararı aldığı, gazetelerin sadece internette olacağı ve basılmayacağı iddia edildi.

Haber Merkezi

Medyaradar, Demirören Medya'nın dijital dönüşüm kararı aldığını ve tüm gazetelerin artık sadece internette olacağını ileri sürdü. Ahmet Hakan iddialara yanıt verdi.

Üst düzey kaynaklardan bilgi edindiğini söyleyen Medyaradar, kurum bünyesindeki gazetelerin tamamının, yani Hürriyet, Milliyet ve Posta'nın artık sadece internet sitesinden devam edeceğini duyurdu.

Kararın alınmasında, artan kağıt maliyetleri ile evden çalışma düzenine geçişin etkili olduğu öne sürülürken, Medyaradar’a konuşan kaynaklara göre karar, dünkü yönetim toplantısında alındı.
 
Toplantı sonrasında, dün gazete binasında çalışanlara eşyalarını toplamaları için Perşembe gününe kadar süre tanındığı da iddia edildi.

HalkTv de kendi kaynaklarına dayandırdığı haberinde, kurumda "evden çalışma" dönemi başlatıldığını duyurdu. Habere göre, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 2 aydır evden çalışan Hürriyet çalışanlarına, 2 hafta önce "Bundan sonra evden çalışacaksınız, eşyalarınızı toplayın. Ofisi kapatıyoruz" denildi. Salgın sürecinde gazetecilerin evden çalışması nedeniyle maliyetlerin belirgin seviyede düşmesi sonrası bu kararın alındığı belirtildi.

Ahmet Hakan'dan yalanlama

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ise sosyal medya üzerinden iddiaları yalanladı. 

Hakan, "Bunun tek harfi bile doğru değil... Hürriyet, son dönemde artan tirajıyla sektörün öncüsü durumunda... Sanırım bunun rahatsızlığı söz konusu..." diye yazdı.