Hindistan'da yetkililer virüs salgınına karşı zehir öneriyor

Hindistan’da Ayurveda ve Homeopati Bakanlığı Covid-19'a karşı önlem olarak arsenik trioksit çözeltisini önerirken, halk sağlığı için alınması gereken önlemlerin takipçiliğini komünistler yapıyor.

Dış Haberler

Covid-19 tüm dünyada hızla yayılırken Hindistan'da Ayurveda ve Homeopati Bakanlığı tartışmalı bir tavsiyede bulundu: Arsenicum album30 denen homeopatik çözeltiyi üç gün boyunca aç karnına bir kez içmek. Yetkilinin önerdiği bu karışım seyreltilmiş arsenik trioksitten ibaret. Bu bileşiğin yanlış kullanımından dolayı ölümcül olabileceği ve insanlarda sahte bir güvenlik duygusu yaratabileceğine dikkat çekiliyor.

Halkın endişeleri iki hafta önce Delhi'de düzenlenen dini bir toplantıya bağlı olarak, vaka sayısında bugüne kadarki en büyük günlük artışın bildirilmesinden sonra artmaya başladı.

Bir başka endişe verici gelişmeyse, ilk koronavirüs vakasının Hindistan'ın en büyük ve sağlıksız mahallelerini bulunduran ve bir milyon insana ev sahipliği yapan Mumbai'nin Dharavi bölgesinde ortaya çıkması oldu.

Önlem alınmadan gerçekleştirilen dini toplantılar ve yoksul mahallerlerindeki yetersiz sağlık hizmetleri gibi nedenlerle virüsün hızla yayılmasının ardından yetkililer tarafından alınan  önlemlerin yetersiz ve bilimsellikten uzak olduğu görülüyor. Buna karşın Hindistan'daki ilerici partiler ortak bir açıklamayla virüsün daha çok yayılmaması ve halk sağlığı için alınması gereken tedbirleri sıraladı.

KOMÜNİSTLER: İYİLEŞTİRİCİ ÖNLEMLER DERHAL ALINMALI

7 Nisan’da Hindistan Komünist Partisi (Marksist), Hindistan Komünist Partisi, Hindistan Komünist Partisi (Marksist-Leninist)-Kurtuluş, Devrimci Sosyalist Parti ve Tüm Hindistan İlerleme Blok’u ülkenin içinde bulunduğu duruma ilişkin bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ''temel kaygı ekonomik kayıplar değil, halkın güvenliği olmalıdır'' denildi. Halkın yoksun kaldığı geçim kaynaklarının temin edilmesi ve göçmen işçilere yönelik sağlık tedbirlerinin alınması talep edilen açıklamada, Hindistan Anayasası hatırlatılarak eyaletlere yönelik finansal desteklerin gerçekleştirilmesi istendi. Açıklamada ayrıca kişisel koruyucu ekipman eksikiliği çeken sağlık çalışanlarına gerekli malzemelerin en kısa zamanda tedarik edilmesi gerektiğinin altı çizildi. Yapılan tanı testlerinin sayısının arttırılması toplumu dini toplantılar ile kutuplaştırmaya çalışan cemaatlerin hastaları suçlayan tavırlarının engellenmesi ve sahte haberlere karşı bilimsel gerçeklerin paylaşılması da açıklamada yer alan talepler arasında.