Hep skandallarla gündeme geliyordu: Metro Turizm halka arz ediliyor

Metro Turizm'in adını sıklıkla karıştığı skandallardan duyuyoruz. Koronavirüs pandemisi süresinde ise bilet fiyatlarını iki katına çıkarıp, yurtlarda karantinada kalan yurttaşların evlerine dönüşünü çile haline getirmişlerdi. Metro Turizm halka arzı için başlattığı çalışmalara yenisini ekledi. Holding halka arz için yönetim kurulu kararı alındığını duyurdu.

Haber Merkezi

Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding 9 yıldır aralıklarla Metro Turizm’in halka arzı için başlattığı çalışmalara yenisini ekledi. Holding halka arz için yönetim kurulu kararı alındığını duyurdu.

Dünya Gazetesi’nden Şebnem Turhan’ın haberine göre Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding’in yüzde 100 bağlı ortaklığı Metro Turizm’in paylarının halka arzı için çalışmalara başladı. Şirket Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada halka arz için 14 Haziran tarihinde yönetim kurulu kararı alındığını duyurdu.

Metro Turizm’in halka arzı için ilk çalışma 2011 Kasım’ında başlatılmıştı. O dönem 25 milyon lira olarak planlanan halka arz, Sermaye Piyasası Kurulu’nun başvuruyu işlemden kaldırmasıyla yapılamamıştı. Ardından 2014 yılında yeniden kolları sıvayan Metro Holding, bu kez ekonomik koşulların uygun olmadığı gerekçesiyle halka arzı ertelemişti.

2014’te yine gündemdeydi

2014 yılında Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, yapılan değerleme çalışmaları sonucu Metro Turizm'in piyasa değeri 874.6 milyon lira olarak belirlenmişti. Son olarak da Şubat 2017’de yine halka arz için yönetim kurulu kararının alındığı ve çalışmalara başlandığı duyurulmuştu.

Sicili kabarık: Karantinadan çıkışı çileye çevirdiler, test yapmadılar, iki katı fiyatla bilet sattılar

İstanbul'daki yurtlarda karantinada tutulan yurttaşların bir kısmı karantina süreci bitimi dolayısıyla yurtlardan tahliye edilirken hiçbir test yapılmadan servislerle Metro Turizm'in Samandıra'daki tesisine götürmüştü. Yurttaşlardan normalin iki katı bilet ücreti alınmıştı. 

Metro Turizm'in Samandıra'daki tesislerine planlama yapılmadığından yüzlerce yurttaş bilet kuyruğuna girmek zorunda kalmıştı. 

Otobüsleri içinde yolcu varken yandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde şehirlerarası yolcu otobüsü, içerisinde yolcular varken aniden Okurcalar mevkisinde alev alarak yandı. Otobüs şoförü, içeriden duman geldiği yönündeki uyarı üzerine aracı durdurarak, yolcuları tahliye etti.

Aydın'da, içerisindeki 25 yolcusuyla İzmir'e seyir halinde olan Metro Turizm'e ait yolcu otobüsü yandı.

Artvin’in Hopa ilçesinde içinde yolcu bulunmayan seyir halindeki Metro Turizm otobüsü aniden alev aldı. İtfaiye ekiplerince söndürülen yangında otobüs kullanılamaz hale geldi.

Taciz skandallarının arkası kesilmedi

Hopa'dan Gürcistan'a giden Metro Turizm'e ait bir yolcu otobüsünde, şoförün mastürbasyon yaptığına ilişkin görüntüler sosyal medyada yayıldı. Olayın ardından şoför işten çıkarıldı.

Muğla-İstanbul arası taşımacılık yapan Metro Turizm'e ait yolcu otobüsünde muavin, bir kadın yolcunun yanında mastürbasyon yaptı. Şirket açıklama yapmak zorunda kaldı. 

Adı birçok kez olaylar ve skandallarla anılan Metro Turizm, bu kez de 13 yaşındaki bir çocuğun otobüste üzerine sıcak su dökülerek yakılması ve sonrasında yaşananlarla gündeme geldi.