Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat, annesini ve kardeşini öldürdü

Hatay Vali Yardımcısı ve 'Afrin'den sorumlu' Tolga Polat, kardeşi Altuğ Polat ve annesi İkbal Polat'ı tabanca ile vurarak öldürdü. Olayın ardından gözaltına alınan Polat'ın, cinayeti 'mal paylaşımı tartışması' nedeniyle işlediği iddia edildi.

Haber Merkezi

İddiaya göre Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat, Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi'nde oturan annesi ve kardeşinin oturduğu apartmana geldi. Polat, bir süre sonra annesi ve kardeşiyle bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı.

Polat, tabanca ile önce annesi İkbal Polat’a ardından da avukat kardeşi Altuğ Polat’a ateş açtı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Altuğ Polat ile annesi İkbal Polat’ın yaşamlarını yitirdiği saptandı.

Hatay Vali Yardımcısı ve aynı zamanda "Afrin'den sorumlu" olan Tolga Polat, olaydan bir süre sonra gözaltına alındı.

Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Mal paylaşımı yüzünden olduğu iddia edildi

İddiaya göre, baba Şeref Polat’ın üzerine olduğu öne sürülen bankadaki para, 2 tarla ve arsa ile sahibi oldukları evin satışıyla yaklaşık 20 milyonu bulacak para ile malın aile içinde paylaşımına karar verildi.

Mal paylaşımında anlaşamayan Hatay Vali Yardımcısı Polat, annesi İkbal ve avukat kardeşi Altuğ Polat ile zaman zaman tartışma yaşadı. İHA'nın haberine göre, Şeref Polat’ın para ve malın büyük kısmını Tolga Polat’a vermek istemesi üzerine İkbal ve avukat oğlu Altuğ Polat, babaları hakkında "akli dengesinin yerinde olmadığına" dair rapor aldı.

Bugün görülecek dava öncesi dün akşam annesinin evine giden Tolga Polat, başlayan tartışmada tabancasını çıkarıp, önce annesine ardından merdivenlerden kaçmaya çalışan kardeşine ateş açtı. Babanın da olay sırasında evde olduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.