Hamaney 'Filistin'i kurtarmak için kutsal mücadele' çağrısında bulundu

İran'ın dini lideri Ayetullah Seyyed Ali Hamaney dün yaptığı açıklamada, Filistin'i kurtarma mücadelesinin bir yükümlülük ve İslami bir hedef olduğunu ve ‘herkesin bu kutsal mücadelede Filistin ulusuna yardım etmesi gerektiğini’ söyledi.

Dış Haberler

İran'ın dini lideri Ayetullah Seyyed Ali Hamaney Kudüs günü vesilesiyle bir açıklama yaparak, "Filistin'i özgürleştirme mücadelesi Allah yolunda Cihad'tır ve bu bir yükümlülük ve İslami bir hedeftir. Böylesi bir mücadelede zafer garanti edilmiştir" dedi.

20 Mayıs'ta İran'ın dini lideri, İsrail'e karşı mücadelesinde "herhangi bir ülkeyi veya herhangi bir grubu destekleyeceğini ve onlara yardım edeceğini" söyledi.

Hamaney, İsrail için “Siyonist rejim ölümcül, kanserli bir yayılmadır ve bu bölgeye zararlıdır. Kuşkusuz kökünden sökülüp yok edilecek. Daha sonra, utanç, bu rejim ile ilişkilerin normalleşmesine hizmet edenlerin üstünde olacaktır.” dedi.

Ayetullah Hamaney, ekonomik bağlar kurarak İsrail'le ilişkileri normalleştirme yolunda ilerleyen devletleri “Washington’un bölgedeki hizmetçileri gibi hareket eden bazı Arap hükümetleri” diye nitelerken, bu devletlerin çabalarının nafile olduğunu söyledi.

Filistin'i kurtarma mücadelesinin bir yükümlülük ve İslami bir hedef olduğunu söyleyen Hamaney, “herkesin bu kutsal mücadelede Filistin ulusuna yardım etmesi gerektiğini” dedi.

17 Mayıs'ta Devlet Başkanlığı için tekrar yemin Netanyahu yaptığı konuşmada, İsrail egemenliğini işgal altındaki Batı Şeria'daki yerleşimlere genişleterek “Siyonizm tarihinde başka bir görkemli bölüm”ün başlayacağını söylemişti.