Hakkında inceleme başlatılan Yargıçlar Sendikası Başkanı: Görmezden gelemezdim

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’le ilgili paylaşımının ardından HSK'nın hakkında inceleme başlattığı Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan, 'Yaptığım paylaşımlar, kim olursa olsun yaşam hakkının kutsallığı üzerinden oldu' dedi.

Aslı İnanmışık

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Yargıçlar Sendikası Başkanı ve İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında dün inceleme başlattı.

İncelemeyle ilgili soL'a değerlendirme yapan Ayşe Sarısu Pehlivan, yaşam hakkının kutsallığını savunduğunu söyledi. Yandaş medya tarafından hedef gösterilen Sarısu Pehlivan, "Tüm farklılıklarımızla bir olmak zorundayız" dedi.

'Son derece tehlikeli bir süreç'

"Yaptığım paylaşımlar, açıklamalar hep kim olursa olsun yaşam hakkının kutsallığı üzerinden oldu. Anayasa'da da düzenlenmiş halde bu durum. Bunu görmezden gelemezdim.

Sanıyorum ilk paylaşımların Kayseri'de yapılmasının ardından malesef yandaş diyebileceğimiz gazetelerin de haber yapmasıyla linç başlatılmış oldu. Ve HSK sabah sosyal medyada inceleme başlattığını paylaşmış oldu.

Önce inceleme başlatılıyor sonrasında eğer soruşturmaya geçilirse savunma istiyorlar. Dolayısıyla şu ana kadar bana henüz resmi bir bildirim yapılmadı. Sosyal medyadan haberdar olduk. Kimsenin kimseye tahammülü yok ne yazık ki. Halbuki, tüm farklılıklarımızla bir olmak zorundayız. Ancak tersi oluyor, farklılıklarımız üzerinden ayrıştırıyoruz birbirimizi ve bu son derece tehlikeli bir süreç. Umarım bu durum düzelir."

Ayşe Sarısu Pehlivan Twitter hesabından 3 Mayıs’ta “Türküler kimseye zarar vermez #ibrahimgokcekyasamalıdır”, 7 Mayıs’ta ise “Ölüm adın kalleş olsun #ibrahimgokcek” mesajlarını paylaşmıştı.

A Haber, Sabah gazetesi ve Takvim, Pehlivan'ı paylaşımları nedeniyle hedef göstermişti.