Hacettepe Üniversitesi’nde çalışan 400 işçi isyan etti: Üç aydır maaş da yok tek bir açıklama da…

Hacettepe Üniversitesi’nde 400 işçinin maaşsız kaldığı süre üç ayı buldu. Üç aydır maaşsız kalan işçiler duruma isyan ederken ne üniversiteden ne de İŞKUR'dan ne de Çalışma Bakanlığı'ndan tek bir açıklama yapılmadı.

Haber Merkezi

Hacettepe Üniversitesi’nde çalışan 400’e yakın işçinin maaş alamadığı süre üç aya çıktı.

Salgın günlerinde hayat giderek pahalılaşırken bu süreçte maaşız kalan işçiler duruma oldukça tepkili.

Verilen sözler tutulmadı

Üniversitenin Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı’na bağlı sosyal tesislerde sözleşmeli olarak çalıştırılan işçilere şu ana kadar verilen hiçbir söz tutulmadı.

İşçilere öncelikle tesisler salgın günlerinde kapanacağı için kısa çalışma ödeneğine başvurulacağı söylenmişti. Bu başvurunun yapılması sonrası sistemde maaş bilgileri yer alan işçiler, kısa süre sonra bu bilgilendirmenin kalktığını gördü.

Üniversite yönetimi buna karşın bir sorun olmadığını, kısa çalışma ödeneğinin verileceğni dile getirdi.

Ancak aradan geçen süreçte işçilere hiçbir ödeme yapılmadı.

Son olarak dün mesai saati bitimine kadar kısa çalışma ödemeğinin hesaplarına yatmasını bekleyen işçilere yine ödeme yapılmadı.

Tek bir açıklama yok

Konuya ilişkin yaşanan sıkıntıların geçtiğimiz ay gündeme gelmesine karşın Hacettepe Üniversitesi yetkilileri, İŞKUR ve Çalışma Bakanlığı tek bir açıklama yapmadı.

İşçiler ödemelerin bir an önce yapılmasını beklerken, kendilerine hiçbir açıklamada bulunulmamasına da oldukça tepkili.

Kira, fatura ve borçlar birikti

Mart ayından bu yana maaş alamayan işçiler, salgın günlerinde oldukça zor durumda kaldıklarını belirtiyor.

İşçiler kira, fatura ve borçlarını ödemeyemediklerini, salgın günlerinde eldeki birikimlerinin de tükendiğini, borçlarla ayakta kalmaya çalıştıklarını belirtirken, konuya ilişkin kendilerine hiçbir açıklama yapmayan üniversite yönetimine ve SGK’ya tepkili.

İşçiler üniversite yönetinin bir an önce konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmasını talep ederken, maaşlarının da ödenmesini talep etti.

'Hakkımız olanı istiyoruz'

soL'a konuşan bir işçi, "Eş dosttan borç ve destekle mi dersin... Yaşadığın semti değiştirmek mecburiyeti mi dersin, krediler, ödemeler, kartlar mı dersin... Moral ve motivasyon hayatınızı olumsuz etkiliyor. Aile ve en önemlisi kendine mahcubiyet, çünkü muhtaç durumdasın. Hakkın olanı alamıyorsun, fazlasını istemiyoruz" dedi.