Günlerdir sağlık emekçilerinin eylemde olduğu DEÜ Tıp Fakültesi'nin dekanı istifa etti

Dokuz Eylül Üniversitesi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Celiloğlu’nun istifasıyla sarsıldı. Prof. Celiloğlu, istifayı doğruladı.

Haber Merkezi

Sağlık çalışanlarının kesinti eylemlerinin sürdüğü Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Celiloğlu görevinden istifa etti.

Egedesonsöz'ün haberine göre, istifa gerekçesi konusunda açıklama yapmak istemediğini belirten Prof. Celiloğlu, “Yönetimle ters düştüğünüz doğru mu?” sorusuna, “Orası muhakkak. İstifa etmem gerekti, ben de istifa ettim. Sonuçta bir akademisyenim. Bundan sonra hekim olarak, hoca olarak görevime devam edeceğim. Asistanlarımı, öğrencilerimi yetiştirmeye devam edeceğim” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, bir süredir, sağlık emekçilerinin ek ödemelerinin kesintiye uğraması nedeniyle gündemdeydi. Sağlık emekçileri, yaptıkları eylemlerle hastane başhekimini istifaya çağırmıştı. Eyleme bazı CHP milletvekilleri ile Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya da katılmıştı. Başhekimlik de ek ödemelerle ilişkin AKP ve MHP ile birlikte Balçova-Cumhuriyet Meydanı’nda basın toplantısı düzenlemiş ve Fatma Çalkaya’nın icraatlerini eleştirmişti.

Diğer yandan Dokuz Eylül Üniversitesi çevrelerinde, Dekan Prof. Dr. Murat Celiloğlu’nun istifaya zorlandığı iddia edildi.