Grip diye geçiştirdiler, 1500 işçi Covid-19 oldu

Rusya’da 20 bin işçinin çalıştığı Amur doğalgaz tesislerinin şantiye alanında 7500 işçinin çalıştığı bir kampta işçiler hastalanmaya başlandığında ‘grip’ denilerek geçiştirildi. Sonunda salgın kontrolden çıkınca testler yapıldı ve 1500 işçi için teşhis konuldu. 

Haber Merkezi

Amur Doğalgaz İşletme Tesisi Rusya’nın en büyük dünyanın ise sayılı büyüklükte işletmelerinden biri olacak şekilde inşaa edilmekte. Şantiye alanında 20.000 işçi çalışıyor. İşletmenin sahipleri ve yatırımcıları Gazprom, Çin Petrol, Mühendislik & Construction Corporation (CPECC), müteahhitleri ise Yamata Yatırım, Rönesans Holding ve Brav-Tr. 

Tesisin işletme kısımı ağırlıklı olarak Yamata tarafından yapılıyor. Harici tesisler ise Rönesans tarafından. 7 milyon metrekarelik dev bir yatırım, büyük karlar, büyük paralar, Rus, Çin ve Türkiye sermaye sınıfının büyük bir sömürü kampı.

Şantiye alanında çalışan işçiler iki değişik kamp alanında kalıyorlar. Patronların Ensesindeyiz Ağı ile iletişime geçen işçiler bu kamplardan birinde kalıyor. Diğer kamplarda da vakalar olduğu söyleniyor ama somut bir bağ kurulamadığı için kesin bir bilgiye ulaşılamamış. Diğer kampta Rönesans Holding bünyesindeki işçiler kalıyor. 

1500 vakanın bulunduğu kamp Yamata Yatırım bünyesinde çalışan işçilerin kampı. Bu kampta 7500 işçi kalıyor. Türk, Kürt, Özbek, Kazak, Türkmen, Kırgız, Rus kökenli işçiler aynı kamp alanında, aynı koşullarda çalışıyor, sömürülüyor. 

Yamata’da olup bitenler hakkında Patronların Ensesindeyiz Dayanışma, Haberleşme ve Mücadele Ağı yetkilileri ile görüştük. 

Hasta olan işçilerden birisi, şu anda Rusya’da yoğun bakımda. Onun yaşadıklarını da ağ kaynakları üzerinden haberleştirdik.