Görevden uzaklaştırılan hâkim Ayşe Sarısu Pehlivan: Savunmam istenmeden açığa alındım

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ile ilgili paylaşımı nedeniyle hakkında HSK tarafından inceleme başlatılan ve görevden alınan Yargıçlar Sendikası Başkanı, Karşıyaka Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan, 'Savunmam istenmeden açığa alındım. Yeniden inceleme isteyeceğim' dedi.

Haber Merkezi

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ile ilgili paylaşımı nedeniyle Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hakkında inceleme başlatılan Yargıçlar Sendikası Başkanı ve İzmir Karşıyaka Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan görevden uzaklaştırıldı.

Pehlivan'ın tedbiren görevden uzaklaştırdığı söylenirken, HSK'nin yazısı da kendisine tebliğ edildi.

Konuyla ilgili soL'a bilgi veren Pehlivan, "Savunmam istenmeden açığa alındım. Yeniden inceleme isteyeceğim. Kamuoyu ile sonuçları ve tüm gelişmeleri paylaşacağım " dedi.

Ayşe Sarısu Pehlivan Twitter hesabından 3 Mayıs’ta “Türküler kimseye zarar vermez #ibrahimgokcekyasamalıdır”, 7 Mayıs’ta ise “Ölüm adın kalleş olsun #ibrahimgokcek” mesajlarını paylaşmıştı. Bunun ardından A Haber, Sabah gazetesi ve Takvim, Pehlivan'ı paylaşımları nedeniyle hedef göstermişti.

'Son derece tehlikeli bir süreç' demişti

Hakkında inceleme başlatılmasının ardından soL'a yaptığı açıklamada "Son derece tehlikeli bir süreç" diyen Pehlivan, "Yaptığım paylaşımlar, açıklamalar hep kim olursa olsun yaşam hakkının kutsallığı üzerinden oldu. Anayasa'da da düzenlenmiş halde bu durum. Bunu görmezden gelemezdim" diye konuşmuştu.

Eski YARSAV Başkanı ve Yargıçlar Sendikası Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminaoğlu da Yargıçlar Sendikası Başkanı ve Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan’ın görevden alınmasına tepki göstermişti.

Eminağaoğlu yaptığı açıklamada “Yaşam hakkının ve hukukun üstünlüğünün savunulması, yargıcın da, başkanı olduğu sendikanın da görevidir. Hukuk herkes içindir. Ortada kesinleşmiş bir suçlama da yoktur. Savunulan terör değil, hukukun üstünlüğü, yaşam hakkıdır. Yaşam hakkı, suçlu veya suçsuz herkesin hakkıdır” demişti.

Ölüm cezasının yaşam hakkı nedeniyle kaldırıldığını belirten Eminağaoğlu “Cumhur ittifakının yargı (HSK), basın ve siyaset kolu bilmelidir ki, o zaman Öcalan hakkında verilmiş ölüm cezasının infazı sürecinde bu cezanın kaldırılması için oy veren MHP'lilerin bile cezalandırılması gündeme gelecektir. Soruşturma ve açığa alma işlemi çok ilkel bir uygulamadır” diye konuşmuştu.