George Floyd’un kardeşi Temsilciler Meclisi’nde konuştu: 20 dolar yüzünden ölmeyi hak etmedi

ABD’de polis tarafından öldürülen George Floyd’un erkek kardeşi bugün Temsilciler Meclisi’nde düzenlenen oturumda konuştu. Kardeşinin 20 dolar yüzünden öldürüldüğünü belirten Floyd ‘Siyah bir adamın değeri nedir? 20 dolar mı? 2020 yılındayız ve artık yeter’ dedi.

Dış Haberler

ABD’de 25 Mayıs’ta “dolandırıcılık” şüphesiyle gözaltına alınırken boynuna diziyle yaklaşık 9 dakika bastıran polis tarafından öldürülen George Floyd’un erkek kardeşi Philonise Floyd Temsilciler Meclisi’nde polis reformunun görüşüldüğü oturumda konuştu. 

Kardeşinin sahte 20 dolar ihbarı üzerine gözaltına alındığı sırada öldürüldüğünü hatırlatan Philonise Floyd, “George o gün kimseye zarar vermiyordu. 20 dolar yüzünden ölmeyi hak etmedi” dedi.

Philonise Floyd “Size soruyorum, siyah bir adamın değeri nedir? 20 dolar mı? 2020 yılındayız ve artık yeter” diye konuştu.

Houston’da dün düzenlenen cenaze töreniyle gömülen George Floyd’un kardeşi bugün Temsilciler Meclisi’nde yaptığı konuşmada milletvekillerine “Yorgunum. Acıdan yorgunum. Böyle bir şey izlediğinde hissettiğin acıdan yorgunum. Tüm yaşamın boyunca saygı duyduğun ağabeyinin anne diye yalvararak öldüğünü izlediğinde. Sizden bunu durdurmanızı istemek için buradayım. Acıyı durdurun” diye seslendi.

Floyd “George yardım çağırdı ama görmezden gelindi. Lütfen şimdi size yaptığım çağrıya, ailemizin çağrılarına ve tüm dünyada sokaklardan çınlayan çağrılara kulak verin” diye konuştu.

Kardeşini öldüren polis memuru Derek Chauvin’in George Floyd ile daha önce aynı gece kulübünde çalıştığını ve kardeşini tanıdığını söyleyen Floyd, sadece ondan hoşlanmadığı için kardeşini öldürdüğünü ve bunun arkasında ırkçılığın olduğunu söyledi.