Fransız sağı komünistlere karşı Türk adayda birleşti

Fransa'da yapılan yerel seçimlerde Paris'in banliyölerinden Valenton'da sağ, 100 Yıllık Komünist Parti geleneğine karşı ortak 'Türk siyasetçi'de birleşti.

Haber Merkezi

Fransa'da başkenti Paris'in banliyölerinden Valenton'da, 2020 yerel seçimlerinde yüz yıllık komünist gelenek, sağcıların ortak aday Türk siyasetçi Metin Yavuz'da birleşmesi üzerine değişti.

Ülkede 22 Mart'ta yapılması planlanan ancak Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen yerel seçimlerin ikinci turunda Yavuz, Valenton'da bağımsız olarak Fransa Komünist Partisinin (PCF) adayı Laurent Perichon'a karşı yarıştı.

Resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 52,37'sini alan Yavuz, seçimlerden zaferle ayrıldı, belediye başkanı oldu. Perichon ise yüzde 41,91 ile ikinci sırada kaldı.

Senato seçimlerini kaybetmişti

Daha önce Val-de-Marne bölgesinde İl Genel Meclis Üyeliği yapan Yavuz, 2017'deki Senato seçimlerine Cumhuriyetçiler Partisi'nin Val-de-Marne bölgesi adayı olarak katılmış, ancak seçilememişti.

Metin Yavuz, seçime Halk Hareketi Birliği (UMP) Demokratlar ve Bağımsızlar Birliği (UDI) ve Demokrat Hareket'in (MODEM) itttifakında merkez sağın adayı olarak girmişti.