Fransa’da sağlık sisteminin durumunu anlatan videoyu milyonlar izledi: Bir daha asla

Virüs nedenli ölümlerin en çok yaşandığı ülkelerden biri olan Fransa’da 11 Nisan’da yayımlanan ve on milyonlarca kez paylaşılan bir video yetkililerin yalanlarını ve tutarsızlıklarını ifşa ediyor.

Dış Haberler

Boyun Eğmeyen Fransa adlı partinin öncülük ettiği “BİR DAHA ASLA” adlı siyasi kampanya kapsamında üretilen bir video iki haftada on milyonlarca kez paylaşıldı. Video Fransız kapitalist sağlık sisteminin ve düzen siyasetçilerinin bütün çürümüşlüğünü gözler önüne seriyor. Videoda devlet başkanı Macron’dan bakanlara, yandaş gazetecilerden medyatik doktorlara kadar bütün sermaye yanlılarının Fransa’da kriz salgını başlarken durumu nasıl hafife aldıkları ve nasıl peş peşe yalan söyledikleri en yalın haliyle ortaya konuyor. Ülkedeki sağlık emekçileriyse bu yalanlara karınlarının tok olduğunu, sermaye yanlısı politikalara karşı isyanlarını ifade ediyorlar.

Kapitalizmin çürüttüğü bir başka cumhuriyetin bir de üstüne koronavirüs salgını eklenince ne hale geldiğine hazırladığımız Türkçe altyazılarla tanık olabilirsiniz.