'FETÖ'nün hedefinde' denilen komutan Erdoğan tarafından görevden alındı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı, görevden alınarak merkeze çekildi. Daha önce Erdoğan tarafından övülen Yaycı, ordudaki cemaatçilerin tasfiyesinde kullanılan 'FETÖMETRE'yi devreye sokan isim olarak biliniyor. Nedim Şener, önceki günkü yazısında Yaycı'nın cemaatin hedefinde olduğunu yazmıştı.

Haber Merkezi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı'nın Genelkurmay Başkanlığı emrine atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Yaycı, Genelkurmay Başkanlığı emrine atandı.

Erdoğan övmüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkeze çektiği Yaycı'yı 22 Aralık 2019'da Piri Reis'in havuza çekilmesi töreninde övmüş, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Halen Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın Kurmay Başkanlığı'nı yürüten Tümamiral Cihat Yaycı'nın bu konuda hazırladığı raporlar, haritalar, yazdığı makaleler ve kitaplar ortadadır. Dönemin Libya Devlet Başkanı Kaddafi ile bu meseleyi harita üzerinde konuşmuş, kendisiyle anlayış birliğine varmıştık. Ülkemizin Libya'ya bakan kara bölümü ile Libya'nın ülkemize bakan kara bölümü arasındaki deniz yetki alanı çakışması uluslararası mevzuata ve uygulamalara göre bize bu hakkı veriyor. Bölgedeki karışıklıklar sebebiyle mutabakat metninin hukuki zemine taşınması biraz gecikti.

Nedim Şener dünkü yazısında Yaycı'yı yazmıştı

Nedim Şener, Hürriyet'te dün kaleme aldığı yazısında "FETÖMETRE"yi devreye sokan Cihat Yaycı'nın Cemaat'in hedefinde olduğunu yazmıştı.

Şener, yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

TSK içinde sayıları iyice azalmış olan FETÖ temizliği yapanlarla özel olarak uğraşıyorlar, bazılarını savcılığa şikâyet eden bile var. Hedef alınanların başına elbette Tümamiral Cihat Yaycı’yı ve ekibini koyuyorlar. Sebebi, FETÖMETRE. 78 temel ve 273 alt kriterden oluşan ve kamuoyunda FETÖMETRE uygulaması olarak bilinen kriterlerle Deniz Kuvvetleri’nden bugüne kadar 3 bin 934 personel kamu görevinden çıkarıldı.

...İşte bu yüzden FETÖ’cüler Cihat Yaycı’yı ve FETÖMETRE’yi hedef alıyorlar. Tıpkı ankesör hat ve ByLock’un delil niteliğini yok etmek gibi FETÖMETRE’yi itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Bunu da 100’e yakın hesapla yapıyorlar.

Buraya kadar tamam, ama bundan sonrası çok tuhaf. Çünkü bunların yazdıklarını kâğıt çıktısı olarak alan ve FETÖ’cülerin hedef aldığı TSK mensuplarının özlük dosyalarına, YAŞ toplantısına giden dosyalara koyanlar da var. Uygulamanın adı da “sosyal medya taraması”. Yani FETÖ’cüler birisi hakkında Ergenekoncu, Ulusalcı, yolsuzluk yapıyor ya da siyasi bir partiye, derneğe yakın diye yazdıklarında bu dosyasına giriyor. Belki terfi edemiyor, belki emekliye ayrılıyor. Anlamadığım şu: Bu yöntemle FETÖ, TSK’dan tasfiye mi ediliyor, TSK’da tasfiye mi yapıyor?