Faşist Bolsonaro, Twitter'da botlarla kendisini övdürüyor

Brezilyanın faşist lideri, sosyal medyada maaşlı troller ve botlar kullanıyor. Bolsonaro'yu Covid-19 politikası hakkında öven paylaşımların yarısından fazlası robotlar tarafından yapıldı.

Dış Haberler

Brezilya'nın faşist Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro'nun Covid-19  politikalarını öven Twitter paylaşımlarının yüzde 55'inin robotlar tarafından yapıldığı ortaya çıktı. TeleSur'un haberine göre Rio de Janeiro Federal Üniversitesi (UFRJ) ve Sao Paulo (FespSP) Sosyoloji ve Politika Okulu Vakfı tarafından yapılan bir araştırma, #BolsonaroDay hashtagini kullanan 1,2 milyon paylaşımın yüzde 55'inin otomatik olarak botlar tarafından yapıldığını gösteriyor.

Araştırmacılar, Cumhurbaşkanı'nın destek grupları tarafından 1 Ocak - 15 Mart tarihleri ​​arasında Twitter'da en çok kullanılan etiketler hakkında veri topladılar. Grup, en çok kullanılanlar listesinde sınıflandırılan 22 bin etiketi belirledi. Araştırmaya göre yaklaşık 1,2 milyon paylaşımdan 66 bin hesap sorumlu olarak tespit edildi.

#BolsonaroDay etiketini kullanan botlar, 15 Mart pazar günü hükümet yanlısı yaklaşık 700 tweet yayınladı. En aktif profiller günde ortalama bin 200 tweet bile yayınladı. Çalışma ayrıca gerçek kullanıcıların günde ortalama üç ila on tweet'e sahip olduğunu buldu. Aralarında en aktif olan gerçek insan günde 50 paylaşıma ulaştı.

Çalışma 12 araştırmacı tarafından yürütüldü ve UFRJ'den profesörler Rose Marie Santini ve FespSP'den Isabela Kalil tarafından koordine edildi.

Kamuoyu araştırmaları Brezilya Cumhurbaşkanı Bolsonaro'ya yönelik desteğin geçen yıl göreve başladığından beri en düşük seviyeye gerilediğini gösteriyor.