Facebook yönetiminde ‘Trump’ çatlağı

Facebook’un CEO’su Zuckerberg’in Twitter’ın Trump’ı ‘şiddeti yücelten’ olarak etiketlemesi üzerine başlayan tartışmaya dahil oması üzerine yönetimden eleştiriler geldi.

Haber Merkezi

Facebook'ta, Portal video telefonunun tasarım başkanı Andrew Crow, CEO Mark Zuckerberg'in ABD Başkanı Donald Trump'ın söylevlerine karşı hareket etmeyi reddetmesini eleştirdi.

Trump, 29 Mayıs Twitter mesajında, eylemcilerin “George Floyd'un anısına” saygısızlık eden “ÇAPULCULARolduklarını söylemesi ve “yağma başladığında, ateş edilmeye başlanırdemesi eylemcileri için bir tehdit olarak yorumlanmış ve Twitter tarafından şiddeti yücelten içerik olarak tanımlanmıştı.

Mark Zuckerberg’se bu paylaşıma hak vermese bile görünür olması gerektiğini sovunmuştu.

Facebook Portal video telefonunun tasarım başkanı Andrew Crow’sa “İnsanların resmin tamamını görmelerine yardımcı olabilecek bilgilerin sansürü yanlıştır. Ancak, kim olduğuna veya haber değerine bakılmaksızın, bir kişiye şiddeti kışkırtmak ve dezenformasyonu yaymak için bir platform sağlanması kabul edilemez. Mark'ın tutumuna katılmıyorum ve değişimin gerçekleşmesi için çalışacağım.” diyerek bu karara itiraz etti.