Eski eşini çocuğunun önünde darp eden saldırgan gözaltına alındı

İbrahim Zarap isimli saldırgan, üç yıl önce boşandığı E.M'yi sokak ortasında, çocuğunun yanında darp etti. Saldırgan olay sonrasında gözaltına alındı.

Haber Merkezi

Samsun'da meydana gelen olayda İbrahim Zarap adlı saldırgan, eski eşi E.M'yi sokak ortasında darp etti.

Olay sonrası hastaneye kaldırılan E.M tedavisinin ardından taburcu edildi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı bir basın açıklaması yaparak İbrahim Zarap'ın savcılık talimatı ile gözaltına alındığını duyurdu. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Samsun’da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak" açıklamasında bulunurken, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Gül'ün paylaşımını alıntılayarak, "Annenin durumu çok şükür iyi. Yavrumuz da uzmanlar elinde gözlem altında" ifadesini kullandı. 

‘Yüzlerce kez şikayetçi olduk, hiç ceza almadı’

Yüzü ve kafasında darp sonucu ezikler oluşan E.M. Samsun Gazi Hastanesi’nde tedavisinin ardından taburcu edilirken saldırgan Zarap ise Canik Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddet Bürosunca gözaltına alındı. Twitter'da “İbrahim Zarap tutuklansın” başlıkları açılırken saldırı görüntülerini twitter hesabından yayınlayan E.M.’nin kardeşi Rümeysa, "Evet, bu kez çok yakınımızda, bu videodaki kişi benim ablam. O çığlık atan küçücük çocuk benim yeğenim. Ne olur yardım edin. İlk defa değil yüzlerce kez şikayetçi olduk, hiç ceza almadı. Videoda sokak ortasında küçücük bir çocuğun önünde öldüresiye dövülen kişi benim ablam. Eğer başına bir şey gelirse tek sorumlusu İbrahim Zarap’tır.” mesajı paylaştı. 

 Anadolu Harekatı: ‘Devletimiz daim olsun’ 

Kısa sürede ülke gündemine giren saldırıya dair “Anadolu Harekatı” adlı Telegram hesabı, Rümeysa’nın paylaşımını hedef gösterip 8 Mart öncesi eski tarihli bir video dolaşıma sokularak devletin zaafiyete uğratılmak istendiğini belirterek “Devletimiz daim olsun, şeklinde uyarı geçelim” çağrısı yaptı. Çağrıya Rümeysa’nın yanıtı ise “Pisliğinizde boğulun” oldu. 

 Zarap'ın sosyal medya paylaşımları.