Esad'ın danışmanı: ABD ve müttefiklerinin saldırılarına karşı tek yol direnmek

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın Danışmanı Buseyna Şaban, İsrail'in artan hava saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, Suriye'nin işgallere, terörizme ve baskılara karşı direnişini sürdüreceğini kaydetti.

Dış Haberler

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın Siyasi ve Basın Danışmanı Buseyna Şaban, Suriye'ye yönelik artan dış ülkelerin tehditlerine karşı tek çözümün direnmek olduğunu vurguladı.

Basına açıklamalarda bulunan Şaban, Orta Doğu'daki direniş hattında anahtar rol üstlendiklerini kaydetti.

ABD'nin dışişleri ve hazine bakanlıklarının ekonomik ablukaları hakkında konuşan Şaban, Suriye'nin saldırılara boyun eğmeyeceğini ve Suriye'nin yanı sıra dünyada yaşanan tüm işgallere, terörizme ve baskılara karşı direnişini sürdüreceğini kaydetti.

Şaban, "Ablukadan korkmuyoruz, yaptırımlara sabırla ve kararlılıkla karşılık vereceğiz" dedi. Şaban, ABD ve müttefiklerinin Suriye'ye yönelik planlarının kamuoyunda gizliliğinin kalmadığını sözlerine ekledi.

ABD ve müttefikleri, Covid-19 pandemisi döneminde Suriye'ye yönelik saldırılarını artırmış durumda. İsrail'in Suriye sınırları içerisindeki Hizbullah noktalarına yönelik hava saldırıları sürüyor.

Suriye hava savunma sistemi, Perşembe günü İsrail'in, Bilimsel Araştırma Tesislerine düzenlediği füze saldırısını etkisiz hale getirmişti.