Erdoğan'ın görüşeceği AKP'lilere test yapılacak

Erdoğan ile toplantıya katılacak AKP'lilere bir gün önceden koronavirüs testi yapılacağı belirtildi.

Haber Merkezi

Hürriyet yazarı Abdülakdir Selvi, bugünkü yazısında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile toplantıya katılacak AKP'lilere bir gün önceden koronavirüs testi yapılacağını belirtti.

Karantinasını İstanbul’daki Huber Köşkü’nde geçiren Erdoğan, iki buçuk aylık aranın ardından Ankara’daki mesaisine başlamıştı.

Koronavirüsü tedbirleri kapsamında toplantılarını videokonferans yoluyla yapan Erdoğan, MGK, MYK ve kabine toplantılarını, uzun bir aradan sonra ilk defa yüz yüze yapacak. AKP’lilerin Erdoğan’la toplantıya katılabilmeleri için maske takmaları, hijyen ve mesafe kurallarına uymaları dışında Covid-19 testi de yaptıracağını yazan Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöylde:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki buçuk ay aradan sonra dün Ankara’ya geldi. Koronavirüs nedeniyle toplantıları videokonferans yöntemiyle yapan Erdoğan, MGK, MYK ve Bakanlar Kurulu toplantılarını uzun bir aradan sonra yüz yüze yapacak.  

Toplantılarda '2M 1T' kuralı geçerli olacak. Maske, mesafe ve temizlik kuralları gözetilecek. Ama sadece onunla da yetinilmeyecek. Toplantıya katılacak olanlar 1 gün önceden Covid-19 testi yaptıracak. MYK toplantısı her zamanki yerde değil, MKYK üyelerinin toplantı yaptığı 60 kişilik salonda yapılacak.Bugünkü MGK’da ve perşembe günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu’nda da aynı kural geçerli mi olacak, orasını bilmiyorum."

Erdoğan'ın pandemi nedeniyle yurtdışı seyahatlerinin ertelendiği, Ankara dışında bir yere seyahat planlaması yapılmadığı da öğrenilmişti.