Erdoğan'ın finans merkezi hayali işçi cinayetiyle sonuçlandı: Yine yandaş firmalar...

‘O kağıt gibi büzüşen konteynırlara iyi bakın! Dün gece işçilerden biri oradan çıkamadı. Şu müteahhitlerin bir tanesi bunların içinde bir gece değil iki saat zaman geçirebilir mi acaba?’

Haber Merkezi

Erdoğan’ın ‘İstanbul Finans Merkezi Projesi’nin en geç 2022 yılı başında hayata geçirilmesini bekliyoruz. Kısa sürede bölgenin yegane çekim merkezi olacağına inanıyoruz’ dediği projeyi yürüten AKP’li inşaat şirketleri, dün bir işçinin yanarak ölümüne neden oldu.

Yangında 5 işçi kendisini son anda camlardan atarak kurtulurken, çok daha fazla işçinin hayatını kaybetmemesi tamamen “şans eseri” oldu.

Olay sonrası bir açıklama yapan Patronların Ensesindeyiz Ağı, “O kağıt gibi büzüşen konteynırlara iyi bakın! Dün gece işçilerden biri oradan çıkamadı. Şu müteahhitlerin bir tanesi bunların içinde bir gece değil iki saat zaman geçirebilir mi acaba Finans Merkezi yangınında bir işçi arkadaşımızı yitirdik. İnşaat işçilerinin başı sağolsun” ifadesini kullandı.

Hepsi AKP ile yakın ilişkin içinde...

Patronların Ensesindeyiz Ağı’nın işaret ettiği projenin müteahhit firmalarının tamamı AKP ile yakın ilişki içinde.

Türkiye Varlık Fonu'nun İstanbul Finans Merkezi'nde ortak olduğu alanlar için geçtiğimiz yıl Kasım ayında yapılan ihaleyi kazanan şirketlerin tamamı AKP’ye yakın firmalar olmuştu.

Bunlardan biri Emlak Konut ve TOKİ’den aldığı ihalelerle gündem olan Siyahkalem Mühendislik, bir diğeri AKP’den davet usulü ihale alan Yapı ve Yapı İnşaat.  Millet bahçesi projeleriyle bilinen Mustafa Ekşi İnşaat ve yine AKP’den aldığı ihalelerle bilinen Güryapı da Finans Merkezi inşaatında yer alan firmalar arasında yer alıyor.

Yangının meydana geldiği yerdeki inşaatı yapan firmanın Yapı ve Yapı İnşaat olduğu öğrenilirken, söz konusu firma son olarak İstanbul’daki Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde geliştirilecek projenin ihalesini davet usulü Astaş ile birlikte KİPTAŞ’tan almıştı. Firma Başakşehir Millet Bahçesi’nin de yapımını üstlenmişti.