Erdoğan'dan Demirtaş'a: Bu adam bir katildir, teröristtir

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin MKYK toplantısında gündeme gelen bir öneri sonrası, Demirtaş için 'Bizim için bu adam bir katildir, teröristtir' dedi.

Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin MKYK toplantısında gündeme gelen, Batı parlamentolarına ve medyasına 6-8 Ekim Kobani eylemlerini anlatmaya yönelik bir heyet oluşturulması teklifini reddetti.

Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi, toplantıda gündeme gelen öneriyi ve Erdoğan'ın yanıtını köşesine taşıdı:

"AK Parti MKYK toplantısında Demirtaş’ın yargılanması öncesinde Batı kamuoyunun, 53 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 6-8 Ekim olayları hakkında bilgilendirilmesi teklifi gündeme geliyor. 'Demirtaş başta olmak üzere HDP yöneticileri ise Kobani olaylarında kışkırtıcı bir rol üstlendi. 6-8 Ekim olayları çözüm sürecinin sona ermesine neden oldu. Çözüm sürecini bitiren biz olmadık, HDP ve PKK’nın tutumu oldu. Bunu Avrupa Birliği başta olmak üzere Batı parlamentolarına, medyasına ve kamuoyuna anlatmamız lazım. Nisan ayından önce çalışmalara başlayacak şekilde bir heyet oluşturalım' teklifi getiriliyor.

Söz konusu Demirtaş olunca Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuşuyor, sert konuşuyor. 'Bizim için bu adam bir katildir, teröristtir. 53 kişinin ölümüne neden olmuştur. Avrupalılar nasıl anlarsa anlasınlar. Bizim öyle bir sorunumuz yoktur' diyor."