Erdoğan'dan 'aşı olacak mısınız?' sorusuna yanıt

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs aşısına ilişkin açıklamada bulundu.

Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aşı açıklaması

Aşı tartışmalarına ve aşı olup olmayacağı sorusuna yanıt veren Erdoğan, "Olay sadece Çin değil, Çin'in dışında Rusya ile de görüşmeler var. Konuyla ilgili olarak da şahsen benim aşı olmak konusunda sıkıntım söz konusu değil. Burada sağlık söz konusudur. Tabii ki bizler de sağlığımızı korumak için gerekeni yapacağız. Temennimiz bir an önce vatandaşlarımızı bu beladan kurtarmaktır" dedi.

'CHP'nin şirazesi kaybolmuştur'

Kılıçdaroğlu hakkında açtığı tazminat davasına ilişkin de konuşan Erdoğan, şöyle devam etti:

Her şeyden önce eleştiri değil hakaret seviyesine çıkan ifadeleriyle hukuk içinde tabi ki bu kişiye gerekli hesap sorulmalıdır.

Nitekim avukatlarım da şu anda hukuk dairesinde gereken neyse bunun hesabını bu şahsa soruyorlar.

Olay budur. Çünkü edep denilen bir şey var. Haddini bilmesi lazım. Bu ülkede Cumhurbaşkanına, Cumhurbaşkanlığı makamına nasıl konuşulur, nasıl mesajlar verilmesi gerekir, bunu bilmesi lazım.  

CHP'nin şirazesi kaybolmuştur. İstikametini kaybetmiştir.

'Macron Fransa'nın başına bela'

Macron Fransa'nın başına beladır. Fransa çok çok tehlikeli bir dönemi yaşıyor. Temennim odur ki, bir an önce Fransa Macron belasından kurtulsun. Aksi takdirde 'sarı yelekliler'den kurtulamayacak. Sarı yelekliler daha sonra kırmızı yeleklilere dönüşebilir. Böyle bir bela ile karşı karşıya.

Bakanlar içinden de olumsuz karar alanlar var. Şu anda değerli kardeşim Aliyev'in Fransızlara bir tavsiyesi oldu. 'Ermenileri bu kadar seviyorlarsa Marsilya'yı Ermenilere versinler' dedi. Aynı tavsiyeyi ben de veriyorum. Karabağ Azerbaycanlı kardeşlerimizin topraklarıdır. 28 yıldır buralar işgal altında. ABD'de Rusya da bunu kabul ediyor. Fransa da bunu kabul ediyordu. Azeri kardeşlerimiz göbeğini kendileri kestiler. Hayırlı olsun diyoruz. Salı günü ben de nasip olursa oradaki törenlere eşimle katılacağım.