Erdoğan ailesinin gözdesiydi, Bilal'in ortağıydı: Azeri sermayedar Gurbanoğlu hakkındaki iddianame tamamlandı

'FETÖ' soruşturması kapsamında tutuklanan Azeri sermayedar Mubariz Gurbanoğlu hakkında iddianame düzenlendi. Gurbanoğlu'nun 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Haber Merkezi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan 26 sayfalık iddianamede, "FETÖ"nün tüm dünya üzerindeki yurt dışı yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmalarda elde edilen bilgilerle şüpheli Mubariz Gurbanoğlu'nun faaliyetlerinin yoğunlaştığı ülkelerden olan Rusya Federasyonu'nu ilişkin tespit edilen hususlara yer verildi.

Çalışanlar tanık oldu 

DHA’nın haberine göre iddianamede, şüpheli Mubariz Gurbanoğlu'nun uzun yıllar iş yerinde birlikte çalıştığı tanıkların beyanlarından, Gurbanoğlu'nun iletişim ve yurt dışı giriş çıkış kayıtları ile açık kaynaklardan temin edilen bilgiler, Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından düzenlenen rapor içeriğinden ve diğer delillerden "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye" olduğunun tespit edildiği kaydedildi. 

Ağır ceza mahkemesinde yargılanacak 

İddianamede Mubariz Gurbanoğlu'nun "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianame kabul edilirse, Gurbanoğlu İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. Öte yandan soruşturma aşamasında, Gurbanoğlu ile birlikte gözaltına alınarak adli kontrolle serbest bırakılan şirket yöneticisi Nuray Nurcihan Perker hakkında ise takipsizlik kararı verildiği kaydedildi. 

Erdoğan ailesinin gözdesiydi 

soL'da 2015 yılında yer verdiğimiz bir haberde, Tilkicik Koyu'nun Gurbanoğlu'na satışı sürecinin ayrıntılarına yer vermiş ve Gurbanoğlu'nun AKP ve patronlarla ilişkisine dikkat çekmiştik.

Bilal Erdoğan’ın ortak olduğu BMZ Denizcilik’ten üç tanker kiralayan Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun, AKP döneminde parlayan patronlar ile birebir ilişkileri var. 2007 yılında Türk vatandaşı olan Mansimov’un şirketi Palmali, Bilal Erdoğan’a ait üç gemiyi kiraladı. Ayrıca AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan ve kayınbiraderinin satın aldığı Tuzla Tankercilik de Palmali’ye çalışıyor. Sadece Erdoğanlar değil AKP döneminde ihale zengini olan patronlardan, eski bakanlardan Mehmet Ağar’ın oğluna kadar şirketlerin bir şekilde Mansimov’la bağlantısı bulunuyor.

Bilal ile ortaklık...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan'ın 5 ürün tankerini işleten Palmali Denizcilik, Al Baraka Türk Bankası'ndan sağladığı yeni inşa kredisini Erdoğan Ailesinin sahibi olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketi'ne devretmiş, inşa edilen gemileri de 10 yıllığına Palmali Denizcilik Şirketine kiraya vermişti.

'Tilkicik Koyu' hediyesi

Talan edilmiş Bodrum yarımadasında kurtarılmış bir yöre olan ve kamuoyunda Tilkicik Koyu olarak bilinen Gökçebel köyünün bazı taşınmazlarının, Özelleştirme İdaresi tarafından Erdoğan Ailesi’nin gözdesi ve “AKP’li patronların arkasındaki kilit isim” olarak bilinen Azeri işadamı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu’na satışı 2015 yılında onaylanmıştı.

Herkesle ilişkisi var

2007 yılında Türk vatandaşı olan Mansimov’un şirketi Palmali, Bilal Erdoğan’a ait üç gemiyi kiraladı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan ve kayınbiraderinin satın aldığı Tuzla Tankercilik de Palmali’ye çalışıyor. Sadece Erdoğanlar değil AKP döneminde ihale zengini olan patronlarından, eski bakanlardan Mehmet Ağar’ın oğluna kadar şirketlerin bir şekilde Mansimov’la bağlantısı bulunuyor.