Ekrem İmamoğlu anmaya devam ediyor... Dinci, milliyetçi, ülkücü, liberal, gerekirse solcu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya üzerinden yaptığı anma paylaşımları 'siyasi duruşuna' ilişkin dikkat çeken ipuçları sunuyor.

Haber Merkezi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya üzerinden yaptığı anma paylaşımları gündem olmaya devam ediyor.

İmamoğlu'nun Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu, Erbakan, Özal gibi isimlerin yanına Denizleri eklemesi tepki konusu oldu.

Bir yandan devrimcilerin katili olarak bilinen Yazıcıoğlu ve Türkeş gibi isimleri "saygıyla" anan İmamoğlu, aynı şekilde sosyalizm mücadelesi veren devrimci gençleri de "saygıyla andığını" söylüyor.

Seçim öncesi "rozetsiz başkan olacağı" sözü veren, sürekli olarak AKP ve MHP tabanına seslenen İmamoğlu, bu mesajlarını Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu, Turgut Özal, Alpaslan Türkeş gibi isimleri anarak sürekli hale getiriyor.

İBB Başkanı olmasının ardından Habertürk'ten Oray Eğin'e konuşan İmamoğlu, kendisini "solcu" olarak tanımlamazken, "Sol olunca bir de karşıtı sağ oluyor, ben karşıtlığı sevmiyorum" diyordu. Eğin ise söz konusu röportajın sunum yazısında, "Ekrem İmamoğlu böylece kendi siyasi geleceğini de çiziyor kuşkusuz. Altından girdim, üstünden çıktım, ama ona ısrarla solcuyum dedirtemedim mesela" ifadesini kullanıyordu.

İmamoğlu bu duruşunu şimdi de sosyal medya üzerinden yaptığı anma mesajlarıyla ortaya koyuyor.

İşte o mesajlardan bazıları:

 
 

Aynı İmamoğlu, yukarıda adı geçen isimlerin sürekli hedef aldığı, Türkiye'de eşitlik ve özgürlük mücadelesinin simge isimlerinden olan Denizleri de yine ölüm yıldönümlerinde anarken, söz konusu anma mesajı bu isimlere ilişkin yapılan paylaşımlar da düşünüldüğünde oldukça "manidar" görünüyor.