Dünyada 600'den fazla hemşire Covid-19'dan yaşamını yitirdi

Uluslararası Hemşireler Konseyi, dünya genelinde en az 230 bin sağlık çalışanının yeni koronavirüse yakalandığını, 600'den fazla hemşirenin de virüsten yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Haber Merkezi

Cenevre merkezli Uluslararası Hemşireler Konseyi (ICN), dünya genelinde en az 230 bin sağlık çalışanının yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını, 600'den fazla hemşirenin de virüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini bildirerek, ülkelere sağlık çalışanlarındaki vaka ve ölüm sayılarını açıklamaları çağrısı yaptı.

130 ülkeden yaklaşık 20 milyon hemşirenin kayıtlı olduğu konsey, "Dünya çapında, virüs bulaşan ya da hastalıktan ölen hemşire ve sağlık çalışanlarının sayısının sistematik ve standart kaydı bulunmuyor" diyerek, gerçek rakamın çok daha yüksek olabileceğini vurguladı.

Açıklamada, dünya genelinde 6 milyondan fazla Covid-19 vakası bulunduğu da anımsatılarak ICN'nin bu vakaların yüzde 7'sinin sağlık çalışanlarına ait olduğunu tahmin ettiği, bunun da 450 bin sağlık çalışanının virüse yakalanmış olabileceği anlamına geldiği kaydedildi.