DSÖ Kongo'da Ebola aşısı kampanyası başlattı

Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19 salgınının da baş gösterdiği Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Ebola salgınına karşı aşı kampanyası başlattı.

Dış Haberler

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19 pandemisinden de etkilenen Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Ebola aşısı kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Telesur'da yer alan habere göre, DSÖ Afrika Bölgesel Direktörü Matşidiso Moeti, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Mbadanka'daki yeni salgından dolayı oldukça endişeliyiz. Burada, 2018'deki son salgında hükümetle birlikte çalışma yürütmüştük" dedi.

DSÖ, aynı zamanda virüsün gen dizilimi konusunda Kongolu doktorlarla birlikte çalıştıklarını kaydetti.

Moeti, hükümet tarafından yürütülen Ebola salgınını sınırlama stratejisine destek olmak için Mbadanka'ya erzak ve sağlık ekibi yolladıklarını belirtti. Moeti, aynı zamanda salgının sınır bölgelerini ve nakliyat yollarını da etkileme ihtimalinin yüksekliğinden dolayı durumun aciliyetine işaret etti.

Ülkenin kuzey batısındaki Ebola salgını, Covid-19 pandemisiyle aynı zamana denk gelmiş durumda. Sağlık Bakanı Eteni Longondo, 1 Haziran'da bölgede Ebola salgınından kaynaklı 4 ölüm gerçekleştiğini kaydetti.

Ülkenin kuzey batısında ilk Covid-19 vakasının Cuma günü tespit edildiği belirtildi. Ülkede şu ana kadar toplam 10 bölgede Covid-19 vakası görüldü. Güney Kivu, Kuzey Kivu ve Üst Katanga bölgelerinde daha fazla vaka görüldüğü aktarıldı.

Longonda, Orta Kongo'da 210 Covid-19 vakası görüldüğünü açıkladı. Öte yandan, ülkenin Kinşasa eyaleti, 3 bin 300 vakayla Ebola salgınının merkezi konumunda.

Kongolu sağlık yetkilileri, ülkede şu ana kadar 611 koronavirüs vakası olduğunu bildirdi. Resmi verilere göre ülkede şu ana kadar Covid-19 kaynaklı 20 ölüm yaşandı. Hastalığa yakalanan 179 kişi ise sağlığına kavuştu.