Diyarbakır’da HDP’nin basın açıklamasına polis müdahalesi

HDP’li milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekilliklerinin düşürülmesini protesto için Diyarbakır HDP İl Binası önünde yapılan basın açıklamasına polis müdahale etti.

Haber Merkezi

TBMM Başkanlığı tarafından haklarındaki fezlekenin okunmasıyla milletvekillikleri düşürülen ve dün gece saatlerinde tutuklanan HDP Hakkari milletvekili Leyla Güven, HDP Diyarbakır milletvekili Musa Farisoğulları ve CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliklerinin düşürülmesi protesto ediliyor.

Bugün HDP Diyarbakır İl Binası önünde yapılan basın açıklamasına polis müdahale etti.

Polis açıklama yapmak isteyen HDP’lilerin parti binasından çıkmalarına önce izin vermedi, daha sonra sadece 10 kişinin açıklama yapmasına izin verildi.

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık burada yaptığı açıklamada “Bu darbeci zihniyet 26 yıldır TBMM’nin üzerinde kara bir leke olarak varlığını sürdürüyor. 1994 yılında DEP Milletvekillerinin dokunulmazlıkları düşürülerek milletvekillerinin meclisten yaka paça atıldığı günden bugüne demokratik siyaset ısrarında bulunan 27 milletvekilinin vekillikleri düşürüldü. Halk iradesine karşı geliştirilmiş bu rantçı, ahlaksız ve faşist darbeciliği asla ve asla tanımayacağız” dedi. Uyanık “Bugün de Saray rejiminin bu saldırısında vermek istediği mesajı aldık. Cevabımız da bir o kadar nettir: Bütün bu saldırılara karşı Türkiye’nin demokratik geleceğini yaratma çabamıza devam edeceğiz” diye konuştu. 

Uyanık’ın açıklamasının ardından Kürtçe “Berxwedan jîyane” (Direnmek yaşamaktır) sloganı atan gruba polis müdahale etti. Parti binası girişinde polisle grup arasında arbede yaşanırken, polis uzun süre binadan çıkışa izin vermedi. Daha sonra binadakilerin teker teker çıkmalarına izin verildi.