Diyanet, iftar ve sahur programlarına 500 bin lira harcadı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın iftar ve sahur programları için 500 bin lira harcadığı ortaya çıktı. Diyanet ayrıca, Ahmet Hamdi Akseki Camii’nin bahçelerinin bakımı içinde 203 bin lira harcadı.

Haber Merkezi

Salgın günlerinde halka bağış çağrıları yapan iktidarın Diyanet İşleri Başkanlığı, ihalelerle yüksek meblağlarda para harcama devam ediyor.

Son olarak Diyanet'in Ramazan Ayı'ndaki sahur ve iftar programları için 500 bin lira harcadığı ortaya çıktı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, 28 Nisan tarihinde ''2020 Yılı Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde gerçekleştirilecek olan iftar ve sahur canlı yayın programı hizmet alım işi” başlığıyla Diyanet tarafından düzenlenen ihaleyi Son Yapım Medya Prodüksiyon Hizmetleri Şirketi kazandı. 

İhaleye tek katılan şirket olan “Son Yapım Medya Prodüksiyon Hizmetleri Şirketi ile 6 Mayıs'ta 493 bin liralık sözleşme imzalandı.,

İhalesi ise Kamu ihale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” durumlarında kullanılan 21/B maddesi gereğince yapıldı.

Bahçe bakımına 203 bin lira

Ayrıca Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nin bahçe işlerinin dokuz aylık bakımı içinde 203 bin lira yine Diyanet tarafından harcandı.