Diyanet Başkanı: Ülkemiz imam hatip neslinin gayretleriyle bugünleri yaşıyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ortaokul ve lisede okuyanların yüzde 25’inin imam hatipte okumasını istediklerini söyledi. Erbaş ‘Ülkemiz imam hatip neslinin gayretleriyle bugünleri yaşıyor’ dedi.

Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş katıldığı bir bir yayında “Ülkemiz imam hatip neslinin gayretleriyle bugünleri yaşıyor” dedi.

Önder İmam Hatipliler Derneği’nin 26 Mayıs’ta YouTube yayınına katılan Erbaş, imam hatiplerden mezun olanların hepsinin ilahiyat fakültelerine gitmeyeceğini bildiklerini söyledi ve “Ortaokul ve lisede okuyanların yüzde 15'i değil de yüzde 25'i imam hatipte okusun da ondan sonra üniversitelere gitsin istiyoruz" dedi.

Erbaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun faydasını yaşıyoruz şu anda. Ülkemiz imam hatip neslinin gayretleriyle bugünleri yaşıyor. Rabbim 600 bin imam hatip öğrencisinden 60 bin imam hatip öğrencisine düştüğümüz günleri unutturmasın. 60 binden de 1,5 milyona çıkışının şükrünü eda etmeyi bizlere nasip eylesin.”

Diyanet'e yönelik saldırıda bulunulduğunu iddia eden Erbaş "Bu saldırılardan Diyanet güçlenerek çıkıyor. Demek ki teşkilatımız onları rahatsız edecek bir şeyler yapıyor ki yıpratmaya çalışıyorlar. Onlar yıpratmaya çalıştıkça da teşkilatımız daha güçleniyor ve kuvvetleniyor" diye konuştu.