DİSK'e polis müdahalesi: DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu ile çok sayıda kişi gözaltına alındı

Taksim'e 1 Mayıs kutlaması için çelenk bırakmak üzere binaları önünde toplanan DİSK üyelerine polis müdahale etti. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve çok sayıda sendika yöneticisi gözaltına alındı.

Haber Merkezi

1 Mayıs kutlaması için çelenk bırakmak üzere Taksim'e çıkmak isteyen DİSK üyelerine polis müdahale etti. Polis DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile çok sayıda sendika yöneticisini gözaltına aldı. 

DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 20'nin üzerinde DİSK üyesi, koronavirüse rağmen küçük bir minibüse alındı.  

DİSK Genel Merkezi'nin önünü kuşatılan polis her iş kolunu temsilen birer kişinin Taksim'e yürümesini engelledi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu polise, "DİSK temsilcisi arkadaşlarımız var, bir de her işkolundan bir temsilci başkan arkadaşımız var 20 tane işkolundan. Burada olabilecek en temsili durumdayız. Buradan Taksim Meydanı’na gidip çelengimizi bırakmak istiyoruz. Bugün Türkiye’nin dört bir tarafında iççi arkadaşlarımız çalışıyorlar. Sabah erken saatlerde milyonlarca işçi arkadaşımız işe gitti, fabrikalarda, atölyelerde çalışıyorlar. Bu kamu düzenini bozmuyor, burada 25 kişinin Taksim’e gitmesi de kamu düzenini bozmaz. Yolumuzu açmanızı istiyoruz" dedi.

Çerkezoğlu, TELE1’e bağlanarak yaşananları anlattı. Kamu düzenini bozmak gerekçesiyle gözaltına alındıklarını belirten Çerkezoğlu, “Bugün Türkiye’nin dört bir yanında işçi arkadaşlar çalışıyor o kamu düzeni bozulmuyor ama işçilerin 1 Mayıs kutlaması kamu düzenini bozuyormuş” dedi. Çerkezoğlu, sağlık kontrolünden geçirilmek için beklediklerini söyledi.